Wedstrijdverslag: SV Avanti’31 komt in de tweede helft goed terug in de wedstrijd maar verliest alsnog

Logo_sv_avanti_31

De eerste helft van de wedstrijd tussen Avanti’31 en Constantia was van matig niveau. Avanti’31 speelde slordig en in een te laag tempo. Voetballend zette Constantia daar weinig tegenover, maar de twee kansen die de Wanrooijse ploeg kreeg leverden wel twee doelpunten op. In de tweede helft kwam Avanti’31 terug tot 2-2 en het regende kansen om alsnog de overwinning binnen te slepen. In blessuretijd was het echter Constantia dat de strijd besliste. Eindstand 2-3 en veel teleurgestelde gezichten bij spelers en supporters.

De eerste helft was eigenlijk het aanzien niet waard. Al na acht minuten, het was de eerste keer dat Constantia in de aanval trok, was het 0-1. Een simpel doelpunt volgens boekje van Milano vd Cruijsen, uit een voorzet van links schoot hij de bal eenvoudig binnen. Avanti’31 kreeg vervolgens wel een paar kansen maar die leverden niets op. In de 35e minuut was het Noud van der Wielen die een afgeslagen corner tot doelpunt promoveerde. De rust kwam hiermee met een 0-2 achterstand voor Avanti’31.

Na rust kwam Avanti’31 snel terug in de wedstrijd toen Geert van Heeswijk een vrije trap prachtig en onhoudbaar voor de overigens prima keepende Willem van Reijnen, inschoot. Drie minuten later werd Said Ali Hussein in de diepte aangespeeld. Hij ging op snelheid alleen op de keeper af maar die wist de inzet van Said goed te keren. Avanti-doelman van Kaathoven hoefde in de tweede helft maar één keer in te grijpen bij een aanval van Constantia. Avanti’31 ging achterin met drie verdedigers spelen waardoor Berend Arts meer naar voren kon gaan voetballen. Dat leverde in de 77e minuut de gelijkmaker op. Tiago Silva wist een voorzet koppend te verlengen naar Berend die de bal goed binnenschoot. Avanti’31 kreeg vervolgens nog kansen om de overwinning alsnog uit het vuur te slepen, maar in blessuretijd was het van der Wielen die vanuit een counter met een hard schot de overwinning voor Constantia op het scorebord zette.

Een teleurstellend resultaat voor Avanti’31 dat dinsdagavond hoofdklasser Venray ontvangt voor een bekerwedstrijd en vervolgens zondagmiddag de derby tegen Schijndel speelt.