Wedstrijdverslag: Avanti’31 houdt de punten in eigen huis.

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 heeft in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop de drie punten aan de Boschweg kunnen houden. Excellent werd met 2-1 verslagen maar eerlijk gezegd had een gelijkspel de verhouding beter weergegeven. Het beslissende doelpunt kwam halverwege de tweede helft uit een strafschop die door Excellent fel werd betwist.

De eerste helft begon, op een overigens prima bespeelbaar hoofdveld, van beide kanten wat afwachtend. Het eerste echt gevaarlijke moment kwam pas na 22 minuten, maar toen was het ook wel gelijk raak. Alejandro Navarro Keeris nam een vrije trap vanaf zo’n 20 meter van het doel van Excellent. De bal werd in het strafschopgebied nog met de hand door een verdediger aangeraakt alvorens hij onhoudbaar voor doelman Niek Verhoeven in het doel verdween. De scheidsrechter besloot het doelpunt direct goed te keuren en geen strafschop te geven. Voor Alejandro was dit in zijn eerste competitiewedstrijd voor Avanti’31 meteen zijn eerste doelpunt. Avanti’31 kreeg nog een paar kansen om de voorsprong uit te bouwen maar het leek er op dat de rust met 1-0 zou aanbreken. Vijf minuten voor de rust was het echter Frans Cuppers die na mistasten van doelman van Kaathoven uit een corner de 1-1 op het scorebord bracht.

In de tweede helft lag het initiatief vooral bij een veel feller spelend Excellent. Steff van Kaathoven maakte zijn foutje uit de eerste helft ruimschoots goed door tot driemaal toe in een één-tegen-één situatie de Excellent-aanvallers van scoren af te houden. Pas na het inbrengen van Jody vd Burgt kwam Avanti’31 weer iets meer aan aanvallen toe, maar de snelle en behendige aanval van Excellent bleef dreigend. Net nadat Steff van Kaathoven weer een goede redding verricht had, was het Koen van Engeland die in het strafschopgebied van Excellent werd aangespeeld. Koen ging door naar de achterlijn en werd daar, in elk geval naar de mening van scheidsrechter van Rossum, onreglementair ten val gebracht. Excellent protesteerde nog wel, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Geert van Heeswijk had er geen moeite mee om vanaf 11 meter zijn elfde competitiedoelpunt van dit seizoen te scoren. Vlak voor tijd kreeg eerst Excellent nog een kans om te scoren (de bal werd naast het doel gekopt) en vervolgens zag Jody vd Burgt zijn schot net naast het doel van Excellent gaan.

Uiteindelijk waren de drie punten zo voor Avanti’31. In de stand van de competitie deed Avanti’31 hiermee goede zaken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ulysses in Megen op het programma.