Wedstrijdverslag: Avanti’31 wint tumultueuze wedstrijd tegen Margriet

Logo_sv_avanti_31Na 45 minuten geloofde niemand op sportpark de Molenheide dat Avanti’31 de punten in eigen huis zou houden. Margriet ging met een 0 -2 voorsprong de rust in. Uiteindelijk stond er na het laatste fluitsignaal een 3 – 2 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst kende een goed begin voor Avanti’31. Na 3 minuten werd een vrije trap van Geert van Heeswijk ternauwernood door de Osse keeper Danny de Natris tot een corner verwerkt. Daarna was het echter Margriet wat de wedstrijd naar zich toe trok. Joey Schuurmans kreeg een levensgrote kans om Margriet op voorsprong te schieten maar zijn schot verdween naast het doel van Steff van Kaathoven.
In de 15e minuut wist Kay van den Haterd een verdedigingsfout genadeloos af te straffen. Amper 5 minuten later stond de 0 -2 op het scorebord door dezelfde van den Haterd. Margriet probeerde de definitieve beslissing voor de rust te forceren tegen een onder de maat presterend Avanti’31. Gelukkig was het “maar” 0 – 2 toen beide ploegen de kleedkamers opzochten voor de thee.
In de tweede helft werd het een stuk onvriendelijker op het veld. Mede doordat scheidsrechter van Bree verzuimde om in bepaalde situaties op te treden. Trainer Henry van Wanrooij bracht Luc van den Hurk en Lucas Borato in het veld. Met name Lucas Borato zorgde ervoor dat Avanti’31 op het middenveld beter ging voetballen. Na een overtreding op Said Ali Hussein in het strafschopgebied schoot Geert van Heeswijk de toegekende penalty binnen. Avanti’31 geloofde er weer in en stroopte de mouwen op. Een schot van buiten de zestien van Alejandro Navarro Keeris werd door keeper Danny de Natris niet klemvast gepakt. Geert van Heeswijk was er als de kippen bij om de 2 – 2 binnen te schieten. Drie minuten later besliste Lucas Borato de wedstrijd in het voordeel van Avanti’31.
Margriet probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen maar uiteindelijk bleven de drie punten op d’n Boschweg.
Door dit resultaat is Avanti’31 gestegen naar de derde plaats op de ranglijst.

Volgende week speelt Avanti’31 weer thuis. Tegenstander is dan MULO uit Helmond. Aanvang van de wedstrijd is zoals gebruikelijk om 14.00 uur