neptunes 58 schijndel

Afgelopen weekend waren de zwemmers en zwemsters van SWNZ actief bij maar liefst vier wedstrijden.

Zaterdag kwamen Selina Janssen, student Biomedische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven, en Mirelle de Kort, student Applied Science aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, in actie bij de Nederlandse Kampioenschappen voor HBO- en universitaire studenten. Mirelle zwom op de 100 vrij meer dan een seconde sneller dan haar beste tijd in het 50-meterbad en op de 100 school verbeterde ze haar PR zelfs met vier seconden. Op beide afstanden zwom ze binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Selina zwom de 100 vlinder voor het eerst in een 50-meterbad en ging erg hard van start. Op de 50 vrij zwom ze iets boven haar beste tijd.

Diezelfde middag kwamen drie Schijndelse masters in actie bij de eerste masterwedstrijd in de Zuidelijke Cirkel. In Papendrecht gingen ze elf keer van start, en dat leverde maar liefst negen ereplaatsen op. Ildiko van der Ploeg was de beste bij de dames 25+ op zowel de 100 school als de 400 wissel. Op de 100 vrij werd ze derde. Sandra Schellekens (dames 30+) won de 25 vlinder, werd tweede op de 100 vrij en 100 school en eindigde als vierde op de 50 vrij. Rob van de Ven won de 50 school bij de heren 45+. Hij werd tweede op de 100 school, derde op de 25 vlinder en vierde op de 50 vrij.

In Nijmegen werd, net als in Rotterdam, gezwommen in een 50-meterbad. Zes dames van SWNZ kwamen daarbij in actie. Tasnim Bezbiz plaatste zich met een PR van twee tellen voor de RZK op de 50 rug. Op de 100 vrij was er een PR van twaalf seconden. Isa Verhagen verbeterde zich op de 50 vrij met drie seconden en ook dat was goed voor een startbewijs voor de RZK. Op de dubbele afstand was ze zes tellen sneller dan ooit. Isa Schellekens zwom reservelimieten voor de Nederlandse Kampioenschappen op zowel de 50 vlinder als de 100 rug dankzij PR’s van 0.8 seconden. Tot slot zwom Marit Vermeulen een PR van meer dan een seconde op de 50 vrij.

Zondag 24 februari zwommen enkele junioren en jeugdzwemmers de International Talent Trophy in Eindhoven. Ook hierbij werden RZK-limieten behaald, en wel door Puck Bakker en Lisa Maas op de 50 vrij, Jelle Rutten op de 50 vlinder en Iris Verheij op de 50 rug.
Tip de redactie!