Wedstrijdverslag: Avanti’31 houdt drie punten over aan duel tegen Schadewijk

Logo_sv_avanti_31
Alleen in de eerste fase van de eerste helft had Avanti’31 wat moeite met Schadewijk, in de rest van de wedstrijd was Avanti’31 de bovenliggende partij. Vlak voor rust kwam Avanti’31 op voorsprong uit een strafschop, halverwege de tweede helft werd de eindstand op 2-0 bepaald. Jelle vd Eerden kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart, maar ook met 10 man kwam Avanti’31 niet in de problemen.
In het eerste kwartier van de wedstrijd kwam Schadewijk een paar keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Steff van Kaathoven. Met name de sterke spits Benjamin Duah liet zich daarbij een paar keer zien, met als gevaarlijkste moment een schot op de lat in de 8e minuut. De verdediging van Avanti’31 kreeg echter steeds meer grip op de aanvallers van Schadewijk en toen het middenveld ook wat minder slordig ging spelen kwam het initiatief steeds meer bij Avanti’31 te liggen. Dat leverde ook een aantal kansen op, de mooiste toen Adesh Chedi van links opende op Said Ali Hussein. Said haalde op snelheid de achterlijn maar zijn voorzet werd door Geert van Heeswijk over het doel geschoten. Vlak voor rust kwam Avanti’31 op voorsprong. Adesh Chedi werd gevloerd en scheidsrechter Bruekers, die er dichtbij stond, oordeelde dat de overtreding binnen het strafschopgebied was gemaakt. Geert van Heeswijk had geen moeite om vanaf de penaltystip de scoren.
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Avanti’31 kreeg al snel een enorme kans toen doelman van Haren de bal niet klemvast wist te houden. Geert van Heeswijk dacht de bal in het doel te kunnen schuiven maar met een prima sliding wist een Osse verdediger de bal nog te keren. De 2-0 voor Avanti’31 viel halverwege de tweede helft. Mauro Brus had een mooie actie in huis en zijn voorzet was op maat voor Said Ali Hussein. Schadewijk probeerde wel terug in de wedstrijd te komen, maar de verdediging van Avant’31 speelde een foutloze tweede helft. Ook nadat Jelle vd Eerden met zijn tweede gele kaart naar de kant moest, kwam Avanti’31 niet meer in de problemen. Henry van Wanrooij bracht in de slotfase de JO19-spelers Luc vd Hurk en Toon vd Heijden nog in. Bijna bracht dit duo de stand in blessuretijd nog op 0-3, maar de kopbal van Toon vd Heijden uit de voorzet van Luc vd Hurk werd door doelman van Haren net tot corner verwerkt.

Dankzij deze vierde overwinning op rij staat Avanti’31 weer op de derde plaats. Over 14 dagen, komend weekend is er met de carnaval geen programma, volgt de uitwedstrijd tegen koploper Olympia’18 in Boxmeer. Mogelijk kan Avanti’31 in de huidige goede vorm daar voor een verrassing zorgen.