Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 vindt in het Schijndels Kloosterpark de 26ste editie van het 1 Ander Festival plaats. Dit is hét culturele ontmoetingsfeest van Meierijstad. De afgelopen 25 jaar betaalden bezoekers steeds een (bescheiden) entreeprijs. De organiserende Stichting gaat tegen de trend van steeds duurdere toegangsprijzen in. Meer nog, zij schaft de entreeprijs vanaf dit jaar volledig af. Dit betekent dat zowel op zaterdagavond als op zondag het 1 Ander Festival voor iedereen gratis toegankelijk is.

Gratis toegang betekent echter niet dat het festival minder spectaculair wordt. Ook dit jaar is het programma breed internationaal, muzikaal en feestelijk. Met muziek, theater, kunstprojecten, een kinderplein, foodtrucks en een feelgood market. Daarnaast zal Phoenix Cultuur op een eigen plein het beste lokale talent presenteren.

Zaterdagavond staat helemaal in het teken van Latin music. De avond start om 20.00 uur met een salsaworkshop waaraan iedereen kan deelnemen. Aansluitend zorgen twee livebands en een Latin DJ tot 01.00 uur dat bezoekers zich kunnen uitleven met salsa, timba, bachata en kizomba. Dit zijn bijzonder dansbare muziekstijlen.

Op zondag komen zoals gebruikelijk muzikale stromingen uit alle windstreken samen: van oldskool reggae tot opzwepende afrobeat, van intieme Americana tot spetterende brass en van Irakese feestmuziek tot Mexicaanse mariachi. Vanaf 14.00 uur is er volop livemuziek en theater. In de namiddag is er ook extra aandacht voor kinderen. Zij kunnen aan allerlei creatieve workshops deelnemen of  speciale voorstellingen bijwonen. Het avondprogramma loopt tot 23.00 uur. Het festival wordt afgesloten door het internationale gezelschap Mariachi Reloaded. Deze Antwerpse groep brengt op een aanstekelijke en feestelijke wijze een complete herinterpretatie van het mariachi-genre.

Vrienden van 1 Ander Festival

Al meer dan 25  jaar organiseert Stichting Anders het 1 Ander Festival met uitsluitend vrijwilligers. Het is de bedoeling dat het festival ook na 2019 gratis toegankelijk blijft. Daarom is het nu voor alle trouwe bezoekers en anderen die het 1 Ander Festival een warm hart toedragen, mogelijk om ‘vriend van 1 Ander Festival’ te worden. Meer hierover kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site vindt u ook de laatste informatie over het programma.
Tip de redactie!