Wedstrijdverslag: HCG (Geldrop) – HV Zephyr

Dames Zephyr leveren teamprestatie

De dames van Zephyr gingen scherp en geconcentreerd van start tegen HCG uit Geldrop dat derde op de ranglijst staat tegenover de elfde plaats voor Zephyr. Door geweldig verdedigingswerk konden ze HCG lange tijd van het scoren af houden. Na 10 minuten hard werken moest de verdediging toch twee doelpunten incasseren. Helaas konden de Schijndelse dames uit de vele goede aanvallen zelf niet scoren, waardoor het lange tijd 2-0 bleef.

Ondanks de achterstand gaven de Schijndelse zich zeker niet gewonnen. Ze bleven hard werken in de verdediging om HCG het scoren te beletten. En creëerde volop kansen in de aanval, waarvoor ze halverwege de eerste helft werden beloond. Anouk van Os en Esther van Eggelen maakten twee prachtige doelpunten na mooi opgezette aanvallen via meerdere speelsters. Met een hard afstandsschot van Marielle van der Aa kwam Zephyr met 2-3 op voorsprong.

Zephyr, Dames 1, handbal

Door een zeer knappe redding van keepster Ingrid Bijnen op een penalty van HCG bleef de stand bij rust 2-3 voor de Schijndelse dames. Een terechte beloning voor de goede samenwerking van het team.

Na de aanwijzingen van coach Ad Martens, waarbij onder andere werd aangegeven dat de kansen moesten worden verzilverd, startte Zephyr ook de 2e helft fel en geconcentreerd.

Desondanks wisten de Geldropse dames tussendoor te scoren wat zorgde voor een 5-3 stand. Veel van de Schijndelse aanvallen verliepen met tussenkomst van cirkelspeelster Sonja van Hamond. Bij een van deze aanvallen werd Yvonne van der Burgt in staat gesteld om de 5-4 te scoren. Vervolgens scoorde Esther van Eggelen uit een penalty de 5-5. Een mooie lob van Shanti Vermeer ging via de kruising net niet in het doel.

Ondanks dat HCG vervolgens drie keer achter elkaar kon scoren bleef het een spannende wedstrijd, waarin door beide teams werd gestreden voor de overwinning. Anouk van Os zorgde met een sprongschot over de verdediging van HCG voor de 8-6.

Veel schoten van HCG werden geblokt door de verdediging en ook via de hoekverdedigers Patricia Vogels en Alisha de Wit kwamen de Geldropse dames niet meer tot scoren, waardoor de stand bleef steken op 8-6 voor HCG. Ondanks de nederlaag werd er een zeer goede teamprestatie geleverd, waarvoor Zephyr helaas niet werd beloond.

Volgende week zaterdag 17 maart spelen de dames van Zephyr om 19.00 uur een thuiswedstrijd in sporthal Dioscuren in Schijndel tegen Swift uit Helmond. Supporters zijn uiteraard van harte welkom!

Wil je graag een paar keer meetrainen om te kijken of handbal iets voor jou is, je ben van harte welkom. De dames trainen op maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur en op woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur onder leiding van trainer Ad Martens.