Wedstrijdverslag: dik verdiend gelijkspel Avanti’31 tegen kampioen Olympia’18

Logo_sv_avanti_31Avanti’31 heeft een punt meegenomen uit Boxmeer. Tegen de kampioen in de derde klasse, Olympia’18, speelde het elftal van Henry van Wanrooij een prima wedstrijd.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd liet Olympia’18 zien dat ze de terechte kampioen in de derde klasse zijn. Verzorgd voetbal en veel individuele klasse heeft het team uit Boxmeer in huis. Avanti’31 liet zich echter niet van de wijs brengen en gaf in de beginfase weinig weg. De verdediging onder leiding van de uitstekend spelende  Robin Schakenraad en Jurgen van Puijenbroek gaf geen krimp. Behoudens een paar kleine kansjes wist Olympia’18 weinig gevaar te stichten voor het doel van Steff van Kaathoven. In de 30e minuut moest Fabian Koenen noodgedwongen met een blessure naar de kant. Luc van den Hurk kwam in het veld en dit zorgde ervoor dat Avanti’31 wat meer de aanval ging zoeken. In de 42e minuut werd een pass van Said Ali Hussein door Luc van den Hurk prima aangenomen. Het daarop volgende schot verdween via de rug van keeper Jasper Gorts in het doel.

Met een  0 – 1 voorsprong begon Avanti’31 aan de tweede helft. Olympia’18 probeerde met veel fysiek het elftal van Henry van Wanrooij op eigen helft terug te dringen. Daardoor kwam er meer gelegenheid voor Avanti’31 om in de omschakeling Olympia’18 aan het wankelen te krijgen. Luc van den Hurk kreeg een mooie kans om de voorsprong te vergroten. Zijn schot ging rakelings over het doel. De wedstrijd werd wat grimmiger en van beide kanten werd er volop strijd geleverd. In de 60e minuut werd Douwe Zwaan in het zestienmeter gebied in de ogen van scheidsrechter Bouw omver geduwd. De makkelijk gegeven penalty werd door Okki van Dalen benut. Beide ploegen stroopten de mouwen op en wilden koste wat kost de wedstrijd winnen. Avanti’31 kroop een paar keer door het oog van de naald maar echt gevaarlijk werd Olympia’18 niet. In de blessuretijd had Avanti’31 zelfs nog kans op de overwinning. Een prima genomen vrije trap van Geert van Heeswijk verdween via de vingertoppen van keeper Jasper Gorts naast het doel.

Een hardwerkend en met veel inzet spelend Avanti’31 heeft dik verdiend een punt meegenomen uit Boxmeer.

Door dit gelijkspel en het puntverlies van de directe concurrenten Boekel Sport en Handel  heeft  Avanti’31 nog steeds uitzicht op de nacompetitie.

Volgende week speelt Avanti’31 thuis tegen Vitesse’08. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur