Inschrijven sportproeflessen voor basisschoolleerlingen Meierijstad van start!

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Meijerijstad ontvangen vanaf vandaag het Sjors Sportief boekje. In dit boekje staan ongelofelijk veel sporten zoals basketbal, BMX, judo, skeeleren, tafeltennis en waterpolo. Hieraan kunnen leerlingen deelnemen om zo (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Eerste Sjors Sportief-boekje uitgereikt

Vandaag reikte wethouder Coby van der Pas op basisschool De Empel in Erp het eerste boekje Sjors Sportief 2020-2021 uit. Mascotte Sjors liet de kinderen op het schoolplein lachen met zijn hippe moves. En het werd extra feestelijk toen Loes Kerkhof uit handen van de wethouder een prijs kreeg voor de mooiste tekening. Loes mag, samen met haar hele klas, gaan zwemmen. Haar tekening staat op de voorkant van alle boekjes in Meierijstad. Mascotte Sjors maakte zijn sportieve rondje verder af met een bezoekje aan de EBC Icarus -school in Schijndel en basisschool Franciscus in Boskant.

Wethouder Coby van der Pas: “We vinden het belangrijk dat alle kinderen in Meierijstad lekker kunnen sporten en bewegen. Elk jaar maken weer veel kinderen gebruik van Sjors Sportief om te ontdekken welke sport bij hen past. Ook dit jaar kunnen de leerlingen weer een heleboel sport- en beweegactiviteiten uitproberen. Het bijzondere is dat alle kinderen veel langer mee kunnen doen. Voor een paar keer of misschien wel voor altijd!”

Inschrijven vanaf 16 september

Kinderen hoeven niet direct lid te worden van een vereniging, maar kunnen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich inschrijven vanaf 16 september via www.sjorssportief.nl.
Open chat
Tip de redactie!