Wedstrijdverslag dames Zephyr DS1 – Aristos DS3

Afgelopen zaterdag 12 januari ’19 speelden de dames van Zephyr een thuiswedstrijd tegen de dames van Aristos. Vorige keer toen de twee teams tegen elkaar speelden hadden de dames uit Schijndel flink gewonnen dus dit wilden ze deze keer weer doen. De wedstrijd begon moeizaam en het was Aristos die het eerste doelpunt maakte. Gelukkig wist Marieke van Thiel hier snel op te reageren en de stand gelijk te brengen. Er werd niet veel gescoord en de stand ging erg gelijk op. Het ging de dames van Zephyr minder gemakkelijk af dan de vorige keer tegen Aristos. Er werden een aantal mooie aanvallen op gezet waaruit doelpunten voort kwamen maar ook Aristos bleef scoren. Vlak voor de rust was de stand 6-9 voor Aristos. De dames van Zephyr wilden hoe dan ook met minimaal een gelijk spel de rust in gaan en deden hier alles voor. Sabrina Timmermans en Loes Ketelaars wisten hier dan ook voor te zorgen. De ruststand was 9-9.

In de rust kregen de dames van Zephyr een peptalk door coach Ad Martens. De verdediging van Aristos stond sterk en Zephyr wist hier moeizaam langs te komen. In de tweede helft wilden de Schijndelse dames dus iets anders proberen.

Na de rust begonnen de dames in de aanval met twee spelers op de cirkel. Dit bleek al snel niet te werken waardoor ze toch weer terug vielen in het oude spel maar dit keer vielen er meer doelpunten voor de Schijndelse dames. Esther van Eggelen stond goed te keepen maar omdat zij ook vaak veel scoort vanuit de opbouw besloten Loes Ketelaars en Esther van Eggelen halverwege de tweede helft te wisselen van positie. Loes Ketelaars stond nu dus in de goal. Esther van Eggelen kwam in het veld om meteen een penalty te scoren. Dit was een gouden wissel want de Schijndelse dames kwamen erg op dreef. Er viel een gat tussen Zephyr en Aristos en dit wilden de Schijndelse dames niet meer afgeven. De stand was 16-14. Met doelpunten van onder andere Marieke van Thiel, Melania Moraru en Esther van Eggelen eindigde de wedstrijd met 21-14. De punten zijn in Schijndel gebleven.

Doelpunten: Marieke van Thiel 5, Esther van Eggelen 4, Loes Ketelaars 4, Sabrina Timmermans 4, Melania Moraru 2, Anouk van Os 1, Sonja van Hamond 1.