Ondanks zwak spel, toch overwinning Zephyr heren 1

logo-zephyr-Schijndel

Het zit de heren van Zephyr dit seizoen nog niet mee. Blessures hebben de selectie ernstig uitgedund en in het spel hebben ze nog weinig geluk gehad. De ploeg heeft nog niet gewonnen. Afgelopen weekend moesten ze aantreden tegen Oktopus uit Eindhoven, het team dat stijf onderaan staat. Zephyr moest deze wedstrijd wel winnen, maar net dit weekend bleek het team het zonder wisselspelers te moeten stellen.

Oktopus is een studententeam en is ieder jaar afhankelijk van de aanwas. De spelers van dit jaar leken niet veel ervaring te hebben, maar ze konden het wel Zephyr al meteen moeilijk maken. Dat lag voor een groot deel aan Zephyr, want bijna alles ging mis. Ballen vlogen uit de handen en de tegenstander glipte telkens door de verdediging heen. De Schijndelnaren voelden dat ze veel beter konden, maar het lukte niet het spel te verbeteren. De stand liep rustig gelijk op, maar er werd erg weinig gescoord deze helft. Met rust stond Zephyr met slechts 9-10 voor.

De heren probeerden elkaar scherp te krijgen in de rust. Maar de tweede helft startte weer moeizaam. Vanaf 14-14 kon Zephyr eindelijk de ban breken. Ze liepen uit naar 15-20 en dat bleek genoeg. Er werd meer gescoord deze helft, maar ook Oktopus bleef het net vinden. Het was geen beste wedstrijd, maar de individuele kwaliteit van Zephyr gaf toch de doorslag. De heren speelden de wedstrijd uit tot 23-28. De eerste overwinning is binnen, ook al was het verre van een goede wedstrijd.

Doelpunten: Bram van de Ven (8), Anton van de Laar (6), Sjoerd Bouwmans (5), Jorge Carvalho (4), Geert van den Oetelaar (2), Max van de Braak (2), Hannes van de Ven (1).