Wedstrijdverslag: Avanti’31 verliest van een sterk spelend Schadewijk

Logo_sv_avanti_31

Dat het een lastige wedstrijd zou worden in Oss tegen Schadewijk was vooraf al duidelijk. Schadewijk had het elftal in de zomerperiode flink versterkt en de resultaten tot dusver in de competitie waren ook prima. Avanti-trainer Henry van Wanrooij had zijn opstelling gewijzigd waardoor verdedigend de posities iets anders waren ingevuld dan de laatste wedstrijden gebruikelijk. In de eerste helft was Schadewijk oppermachtig en binnen 25 minuten stond de stand op 2-0 in het voordeel van de Ossche ploeg. Beide doelpunten waren gescoord door Dany vd Weg, waarbij gezegd moet worden dat het tweede doelpunt bijzonder fraai was.

Na de 2-0 nam Schadewijk wat gas terug waardoor Avanti’31 wat beter in de wedstrijd kwam. Mede door wat tactische wijzigingen kreeg Avanti’31 op het middenveld wat meer grip op de tegenstander waarmee er ook voor het goed opgekomen Avanti-publiek meer te genieten was. Er kwamen ook kansen voor Mauro Brus, Geert van Heeswijk, Koen van Engeland en Fabian Koenen. Tot doelpunten leidde dit niet, mede door goed keeperswerk van doelman Martin Roelofs van Schadewijk. Schadewijk kreeg in de tweede helft nauwelijks kansen, maar omdat Avanti’31 ook zoek bleef naar de aansluitingstreffer was het uiteindelijk toch Schadewijk dat kon profiteren van de ontstane ruimte. Het was opnieuw Dany vd Weg die scoorde en daarmee de wedstrijd definitief besliste.
Opnieuw een nederlaag dus voor Avanti’31, maar de inzet en het veldspel met name in de tweede helft geven het vertrouwen dat de punten de komende weken wel gaan komen. Zondag komt Excellent op bezoek aan de Molenheide. De wedstrijd begint om 14.00 uur.