Wedstrijdverslag – Avanti’31 verliest van degelijk en effectief Den Dungen

Logo_sv_avanti_31, SVABehoudens de eerste 10 minuten van de wedstrijd en een korte periode in de tweede helft was Avanti’31 zondagmiddag de mindere van Den Dungen. De nederlaag van 4-1 viel dan misschien wat hoog uit, maar het was een dik verdiende winst voor de Dungenaren.

Avanti’31 kreeg al gelijk in de 3e minuut van de wedstrijd een goede kans. Het schot van Geert van Heeswijk miste echter kracht en werd zo een eenvoudige prooi voor doelman Friso de Kroon. Na 10 minuten voetballen kreeg Den Dungen steeds meer controle over de wedstrijd. Makkelijk combinerend kwamen er dan ook steeds meer kansen voor de groenhemden. In de 16e minuut leek Den Dungen op voorsprong te gaan komen, maar Casper Brus wist tot tweemaal toe de bal te keren. Avanti’31 kwam nog een keer in de buurt van het Dungense doel met een voorzet van Said Ali Hussein die door doelman de Kroon tot corner werd verwerkt. In de 34e minuut kwam Den Dungen op voorsprong. Vanaf de rechtervleugel werd de bal voor het Avanti-doel gebracht waar het uiteindelijk Bjorn de Kort was die zijn voet goed tegen de bal aankreeg. Vlak voor rust kreeg Avanti’31 nog een kans toen Toon vd Heijden een vrije trap van Luc vd Hurk goed met het hoofd wist te verlengen. Friso de Kroon bracht ook hier redding.

Na rust had Den Dungen maar 5 minuten nodig om de voorsprong te vergroten naar 2-0. De bal kwam dit keer van de linkerkant en het was opnieuw Bjorn de Kort die de bal goed inschoot. Avanti’31 kwam echter onverwacht snel terug in de wedstrijd. Een niet goed uitverdedigde bal kwam voor de voeten van Said Ali Hussein die met een goed geplaatst schot de stand op 2-1 bracht. Avanti’31 kreeg even een overwicht, er kwam ook nog een kans op de gelijkmaker van Toon vd Heijden maar in de 64e minuut was het Den Dungen dat de wedstrijd besliste. Een snelle uitbraak leidde tot een voorzet van de rechterflank die door Luuk van Loon prima werd afgemaakt. In de 77e minuut was het Loek van Grinsven die met een eveneens prima doelpunt de eindstand van 4-1 op het scorebord zette.
Voor Avanti’31 de tweede nederlaag in deze competitie. Komende zondag komt SCG’18 uit Sint Michielsgestel naar de Boschweg. De wedstrijd begint om 14.00 uur.