Wedstrijdverslag: Avanti’31 verliest met duidelijke cijfers van koploper Olympia’18

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 moest zondagmiddag met 0-4 zijn meerdere erkennen in het sterk spelende Olympia’18. De koploper uit Boxmeer had alleen de eerste 20 minuten moeite met Avanti’31, maar door 3 doelpunten voor de rust was de wedstrijd te snel beslist. Door de overwinning van Olympia’18 ging de eerste periodetitel ook mee naar Boxmeer.

De eerste 20 minuten gaf Avanti’31 prima partij. Jody vd Burgt en Said Ali Hussein konden met snelle acties voor een paar gevaarlijke momenten zorgen die echter vooral resulteerden in een reeks corners. De goed keepende Frank Beljaars in het Boxmeerse doel had op die corners echter goed zicht. Het was in de 25e minuut feitelijk het eerste gevaarlijke moment van Boxmeerse kant waaruit Olympia’18 op voorsprong kwam. Vanuit een voorzet vanaf de achterlijn die door de verdediging van Avanti’31 werd gemist kwam de bal bij Sam Luppers die beheerst raak schoot. In de 35e minuut was het een vrijwel identieke situatie, opnieuw werd de bal vanaf de achterlijn voor gegeven, ditmaal was het Douwe Zwaan die de bal strak langs doelman Steff van Kaathoven schoot. Daarmee was het 0-2 waarmee in een tijdsbestek van tien minuten het uitzicht op een positief resultaat voor Avanti’31 ineens ver weg was. Op slag van rust verdween het laatste beetje hoop definitief toen Furkan Sarioglu na een goede actie over rechts de 0-3 scoorde.

Na de rust bleef Avanti’31 proberen de score een wat vriendelijker beeld te geven, maar veel verder dan een schot van Renzo Brus, door Frank Beljaarts tot corner verwerkt, kwam het niet. Het was opnieuw Douwe Zwaan die in de 60e minuut de 0-4 op het scorebord zette. Voor hem was het al de 17e treffer van dit seizoen.
Al met al een duidelijke nederlaag tegen een tegenstander die niet alleen de eerste periode pakte maar die zich ook manifesteerde als de titelkandidaat in de 3e Klasse D.
Komende zondag speelt Avanti’31 in de tweede ronde van de bekercompetitie in Grave tegen GVV’57. Deze wedstrijd begint op 14.30 uur.