Wedstrijdverslag: Avanti’31 verliest de uitwedstrijd tegen Volkel

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 heeft de uitwedstrijd tegen Volkel met 4 -1 verloren. In een bij vlagen harde wedstrijd met veel overtredingen trok Avanti’31 uiteindelijk aan het kortste einde. In de beginfase van de wedstrijd had scheidsrechter Nort van Schaijk een rode kaart moeten geven aan rechtsback Bram van der Locht na een keiharde tackle op Said Ali Hussein. De scheidsrechter deed het af met een gele kaart. Daarmee was de toon voor de wedstrijd gezet. Al in de 11e minuut keek Avanti’31 tegen een 1 – 0 achterstand aan. Na een mooie aanval had spits Justin Damen weinig moeite om het net te vinden. Enkele minuten later wist doelman Steff van Kaathoven met een goede redding de 2 – 0 te voorkomen. In de 18e minuut was Steff kansloos op een schot van Justin Damen uit de tweede lijn waardoor Volkel de voorsprong uitbouwde tot 2 – 0. Avanti’31 probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken maar kreeg weinig kansen. In het veld en langs de kant namen de irritaties toe wat het voetbal niet ten goede kwam. Het duurde tot de 33e minuut voordat Avanti’31 terug in de wedstrijd kwam. Na een handsbal van de keeper van Volkel buiten de zestien, schoot Geert van Heeswijk de toegekende vrije trap beheerst binnen. Dit leek ook de ruststand te worden maar vlak voor de pauze werd een bal door de verdediging van Avanti’31 slordig verwerkt en stond de 3 – 1 op het scorebord.

De tweede helft werd kort na het begin gestaakt vanwege een naar het zich liet aanzien ernstige blessure van Mauro Brus. Mauro werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij een zware hersenschudding had opgelopen. Na dit oponthoud ging Avanti’31 met goed voetbal op jacht naar doelpunten. De paal en de lat stonden tot drie keer toe een treffer in de weg. Vlak voor tijd werd het door Rick van Hintum 4 -1 voor Volkel, maar dit was slechts voor de statistieken.

Volgende week komt Handel op bezoek op sportpark de Molenheide. Aanvang van de wedstrijd is om 14. 00 uur