Waargebeurd spionagedrama bij Filmclub Schijndel

Logo Filmclub Schijndel

Op dinsdag 3 december vertoont Filmclub Schijndel de film Red Joan, een historisch en waargebeurd spionagedrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde. De Britse Joan, geweldig vertolkt door Judy Dench, is gepensioneerd en leidt een rustig leven, wanneer ze plots wordt gearresteerd voor verraad en spionage. Ze blijkt jarenlang een van de meest invloedrijke spionnen voor de KGB te zijn geweest. In flashbacks zien we hoe Joan voor onmogelijke keuzes komt te staan. Hoe ver zou je gaan om een oorlog te voorkomen?

Red Joan is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jennie Rooney. Rooney liet zich voor haar thriller inspireren door het waargebeurde verhaal van Melita Norwood, beter bekend als de ‘granny spy’, die in de Jaren ’90 werd ontmaskerd als spion voor de Russische KGB.

U kunt deze film zien in ’t Spectrum, aanvang 20.30 uur. Toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 8 euro. Alleen niet-leden moeten vooraf reserveren, voor leden van de Filmclub is er altijd een zitplaats. U kunt zich (weer) aanmelden als lid voor 2020! Meer informatie over het lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl.

Filmclub-Schijndel

Tip de redactie!