Filmclub Schijndel

Filmclub Schijndel opent op dinsdag 4 september het nieuwe seizoen met het waargebeurde liefdesverhaal Breathe. In deze film heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana (Claire Foy) hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust.

Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish’ ouders, laat Breathe zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

Breathe is te zien op dinsdag 4 september, 20.30 uur in het City Theater. Reserveren voor deze film is niet nodig. Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen 8 euro.

Maar eerst is iedereen nog van harte welkom op vrijdag 31 augustus op het Jet Geerkensplein voor ’t Spectrum voor de tweede gratis te bezoeken openluchtfilm!

De aanvang is 21.00 uur met een voorprogramma en de hoofdfilm start om 21.30 uur. Bij regen of harde wind verhuist het geheel naar de ontvangsthal van ’t Spectrum. Dus de vertoning gaat altijd door. Volg de laatste ontwikkelingen op www.schijndelfilm.nl

Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!