VVV Schijndel, Logo

De grote vakantie is net begonnen maar niet iedereen gaat naar verre exotische oorden, gelukkig maar want ook dicht bij huis is het goed toeven. Schijndel en omgeving zijn deze zomer een bezoek meer dan waard! In het VVV agentschap  Schijndel vind je een ruim assortiment aan kaarten, gidsen en routes.

Fietsen

Ga op ontdekkingstocht door de prachtige Brabantse steden en dorpen of trek de natuur in met de nieuwe fietsknooppuntenkaarten van Brabant. Kom genieten en vergeet tussendoor vooral niet af te stappen. De fietskaarten zijn onderverdeeld in 4 regio’s: Brabant Midden, Brabant Noordoost, Brabant West en Brabant Zuidoost en zij geven een compleet overzicht van alle fietsknooppunten.

Op de Falk fietskaart Kempenland met de Meierij (uitgave juni 2018), treft u alle fietspaden in de Kempen en de Meierij met alle fietsknooppunten, 4 thema fiets routes en toeristische informatie.

In de ANWB fietsgidsen Limburg en Brabant-oost en  Zeeland, Brabant west en midden staan 30 fietsroutes, variërend van 20 tot 50 km.

Voor de sportieve fietsers zijn er 5 verschillende mountainbikeroutes in de omgeving van Schijndel.

Wandelen

In Brabant vind je de meest bijzondere wandelroutes. Ga op ontdekkingstocht door de karakteristieke steden en dorpen of trek de prachtige natuur in met de nieuwe wandelknooppuntenkaarten van Brabant. Vergeet tussendoor vooral niet te pauzeren bij een van de vele gezellige cafés en terrassen! Stippel zelf je route uit op basis van de knooppunten. Op zoek naar wandelinspiratie? Bekijk de themaroutes op routesinbrabant.nl en plan je route online met de handige routeplanner.

Het boekje Kèùre rontelum Skêndel is een handzame beschrijving van Schijndels mooiste plekjes, inclusief overzichtelijke routekaartjes. Samengesteld door Anton hellings en Hans van Rixtel.

Kunstroute Schijndel app

De nieuwe Kunstroute Schijndel app toont alle kunstwerken die deel uitmaken van de openbare kunstcollectie. Je kunt de app vinden op je telefoon  in de Google Play Store of Apple Store onder de naam: ‘Kunstroute Schijndel’ en deze gratis downloaden. Met de telefoon in de hand wandel of fiets je één van de vier gevarieerde routes en kun je genieten van het rijke aanbod van kunstwerken dat Schijndel te bieden heeft.

Kinderen

In de Kunstroute Schijndel app is voor kinderen (tot ± 12 jaar) in één van de routes een quiz verwerkt. Bij alle 19 kunstwerken die aan de route Geschiedenis liggen wordt een vraag gesteld. Na afloop krijgen ze een score en kunnen ze terugkijken welke vraag ze fout hadden en wat het juiste antwoord is. Door de verschillende soort vragen leren ze op een ander manier naar kunst te kijken. Dit is ook een leuke activiteit tijdens een kinderfeestje.

Met het Doeboek voor Groene Woudlopers kunnen kinderen en hun ouders op pad in Het Groene Woud om de leukste ontdekkingen te doen. Het vrolijk vormgegeven boek staat boordevol natuurweetjes, eropuit-tips, spelletjes, recepten en doedingen. De kinderen gaan op ontdekkingstocht in o.a. de Kampina, de Geelders, het Wijboschbroek, het Dommeldal.

Naast alle routes zijn er ook diverse leuke boekjes met suggesties voor een dagje uit met de kinderen in de VVV verkrijgbaar. Het assortiment gratis folders is ook sterk gegroeid en er worden ook allerlei mogelijkheden voor dagtochten aangeboden. Dit alles natuurlijk naast een royaal aanbod aan informatie over Schijndel.

Het VVV agentschap, Pompstraat 17 is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telefonisch bereikbaar op nummer (073) 549 22 76. Meer informatie en de Agenda van Schijndel vind je op onze website: www.vvvschijndel.nl

Voor alle thuisblijvers is er genoeg in de eigen omgeving te ontdekken en te doen.

Het VVV agentschap wenst U een heerlijke  zomer toe!
Tip de redactie!