logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij.  Vanuit die positie zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of  iets willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode.  Er zijn tientallen vacatures en activiteiten, dus voor elk wat wils. Hieronder besteden wij aandacht aan enkele daarvan.

 Assistenten inburgeringslessen Nederlands

Vluchtelingen moeten leren hoe onze maatschappij werkt en wat zij daaraan kunnen bijdragen. Daarvoor krijgen zij verplichte cursussen aangeboden, onder andere lessen Nederlands. Het is buitengewoon belangrijk dat zij het Nederlands goed beheersen. Daarom geven specialisten, de NT-2-docenten, hen taallessen. Graag maken deze docenten gebruik van assistenten om hen te helpen. Deze vrijwilligers ondersteunen de cursisten bij hun (online)opdrachten en begeleiden hen ook bij hun huiswerk.

Wilt u deze vluchtelingen helpen bij hun inburgering en kunt u een dagdeel per week beschikbaar zijn? Dan is deze activiteit misschien iets voor u. U hoeft beslist geen Neerlandicus te zijn, maar enig gevoel voor taal en  geduld zijn bijzonder welkom. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen ( vacature 19977).

Beheer fietsenstalling Boschwegse Mèrt

Op zondag 9 september is er weer de drukbezochte Boschwegse Mèrt. Daar komen ook veel mensen met de fiets. Om die gezellige gebeurtenis in goede banen te leiden is er ook een fietsenstalling. En daarvoor zoeken wij een aantal vrijwilligers die bereid zijn tussen 10.00 en 17.00 uur of een aantal uren daartussen op de gestalde fietsen te passen. Denkt u: och, dat wil ik wel doen, neem dan even contact met ons op ( vacature 20519)

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij kunt  u tijdens kantooruren bellen (073 – 5441400) of mailen ( vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).

Kijkt u ook eens op onze website (www.welzijndemeierij.nl). Daar  is meer informatie te vinden over deze en heel veel andere vrijwilligersactiviteiten.

Fietsenstalling

Tip de redactie!