Logo Bibliotheek Meierijstad

Van 3 t/m 9 september is de Week van de Alfabetisering. Een week waarin elk jaar aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid: een probleem dat 2,5 miljoen volwassenen in Nederland raakt. In samenwerking met Van den Krommenacker Theaterproducties brengen de bibliotheken Oss, Uden en Meierijstad in die week de voorstelling ‘WAS’. Een liefdevolle vertelling over laaggeletterdheid, twijfels en angst. Over dat wat was en wat kan zijn. Over omkijken en doorgaan.

In WAS zien we een vrouw. Een vrouw zoals er zoveel zijn. Met haar eigen beslommeringen en overwegingen. En een verleden. Een verleden dat ze achter zich moet laten om vooruit te kunnen. Een vrouw die buiten zinnen leeft. Op zoek naar letters om woorden te rijgen. Om haar leven te kunnen rangschikken tot een nieuw verhaal.

De monoloog wordt gespeeld door Sofie van den Krommenacker. De tekst is geschreven door Jeroen Konings en de muzikale begeleiding is van violiste Iris van Nuland.

De voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Lezen & Schrijven, Rotary Meierijstad, Rotary Oss, Rotary Uden, lokale Taalhuizen en de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

De voorstelling zal op 5 september gespeeld worden in de blauwe zaal van ’t Spectrum. Aanvang van de voorstelling is 20.00 uur . Entree voor deze voorstelling is €2,50.

Kaartjes kun je hier bestellen.

Bibliotheek, WAS
Foto: Bibliotheek Meierijstad
Tip de redactie!