Logo_RKSV_Schijndel

Drie maanden nadat Schijndel/DE WIT met een 2-0 overwinning op v.v. Acht  klasse behoud afdwong, wacht  zondag a.s. de eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse D van het seizoen 2018-2019.

De selectie is medio juli jl. gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Conditie- en krachtrainingen gingen vooraf aan de eerste oefenwedstrijden. Vervolgens werd een trainingsweekend belegd in Papendal. Tijdens het daaropvolgende Grad de Wit-toernooi op 18 augustus jl. verloor Schijndel/DE WIT van Avanti ’31 en won van WEC.

Henri van Alebeek, ook dit seizoen hoofdtrainer, en assistent-trainer John Blummel hadden vervolgens vier oefenwedstrijden om het team verder klaar te stomen voor de eerste serieuze krachtmetingen. In de uitwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser Roda Boys verloor Schijndel/DE WIT met 2-1. De uitwedstrijden tegen de Koninklijke v.v. SBC uit Son en Breugel en de nieuwe fusieclub SCG’18 (voorheen Sint-Michielsgestel en SCI)  konden met een overwinning worden afgesloten: respectievelijk 0-1 en 1-3 voor de Geel-Blauwen. Eveneens werd gewonnen in de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard: 2-1. In de bekercompetitie, waarbij Schijndel/DE WIT was ingedeeld in een poule met vierde klassers Ollandia, Boskant en ELI, wist ons 1e elftal alle drie de wedstrijden te winnen. Opvallend was dat in elke wedstrijd vier keer werd gescoord en in totaal slechts één keer een tegentreffer werd geïncasseerd.

De intensiteit en de resultaten van de voorbereiding  op het nieuwe seizoen mogen goed genoemd worden. De technische staf heeft de beschikking over dezelfde jongens als waarmee de competitie 2017-2018 is beëindigd, aangevuld met  spelers die nog speelgerechtigd zijn in de JO19. Een jonge selectie dus, met veel talent en met een zeer hoog Schijndel/DE WIT-gehalte; alle spelers zijn door de club opgeleid. Dit geheel passend in de visie en missie van de club, waardoor de supporters wekelijks een herkenbaar elftal aan het werk kunnen zien.

In het nieuwe seizoen is Schijndel/DE WIT ingedeeld met een aantal verenigingen, zoals Constantia (Wanroij), Excellent (Oploo) en Ulysses (Megen) , waartegen slechts sporadisch in het verleden is gespeeld. Gelukkig komen we een enkele oude bekenden tegen zoals Nooit Gedacht en op 9 december a.s. tijdens een thuiswedstrijd dorpsgenoot Avanti’31.

Maar eerst zondag 23 september a.s. om 14.30 uur de aftrap van de competitie tijdens een thuiswedstrijd tegen een oude bekende, Margriet uit Oss.

We wensen de spelers en begeleidende staf veel succes en hopen veel supporters te mogen verwelkomen op het Zuideinderpark aan de Rooiseheide.
Tip de redactie!