Dames van Zephyr spelen gelijk tegen Someren

logo-zephyr-SchijndelH.V. Zephyr DS1 – Handbal Someren DS2 – Zondag 18 december 2016 9.45 uur

Zondag 18 december stond de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. De dames van Zephyr moesten het opnemen tegen het 2e damesteam van Handbal Someren. Vooraf was al duidelijk, dat het een spannende pot zou worden, omdat de nummer 4 en 5 van de competitie tegen elkaar stonden

De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. De dames van Zephyr konden halverwege de eerste helft een klein gaatje slaan, door mooie  doelpunten van Nolly Goossens, Esther van Eggelen en Willeke Timmers. Toch konden de dames niet echt loskomen van hun tegenstander. Er werd fel gespeeld bij beide teams en dus kreeg Zephyr ook meerdere penalty’s tegen, waardoor ze maar met een minimaal verschil de rust in gingen.

De 2e helft begonnen de dames van Zephyr heel sterk. Er werden mooie aanvallen opgezet en Loes Ketelaars en Nolly Goossens konden deze goed afronden. Als snel was er een groter gat geslagen. Sonja van Hamond had geen enkele moeite met het nemen van de toegekende penalty’s voor Zephyr. Zo maakte ze een erg mooi doelpunt door de keepster van Someren te verassen met een lobje. Ook Someren kreeg de nodige penalty’s. Deze werden, op een aantal na, allemaal goed benut.

Bij een stand van 13-9 kregen de dames van Zephyr het moeilijk. De dames van Someren konden steeds makkelijker de verdediging open spelen, waardoor ze vrij gemakkelijk tot scoren kwamen. Aan het einde van de wedstrijd kwamen ze zelfs op voorsprong!

Toch konden de dames van Zephyr de stand gelijk trekken. Op 2 minuten voor het einde liep Zephyr tegen een tijdstraf aan. De dames van Zephyr moesten de laatste minuten dus in ondertal uitspelen. Gelukkig kon de keepster van Zephyr, Peggy Blankwater  die uitmuntend stond te keepen,  het schot van de vrijgespeelde hoekspeelster stoppen! Hiermee was er toch een gelijkspel uit het vuur gesleept!De eindstand was 17 – 17

Damens handbal zephyr

De volgende wedstrijd is op 8 januari 2017 om 10.00 uur in De Dioscuren in Schijndel.