Schorsbos carnaval

Carnaval is in aantocht en dat zullen we weten in Schijndel/Schorsbos! De komende weekenden zijn een aaneenrijging van evenementen die in ons dorp niet meer weg te denken zijn, om te beginnen met het Liekusfist. Op zaterdagavond 2 februari vindt het 60e Liekusfist plaats in het City Theater. Tijdens het Liekusfist wordt traditiegetrouw gestreden om het Loet Woutersvaandel, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins. Dit vaandel komt in handen van de deelnemers die als eerste eindigen met een zelf verzonnen lied, zowel qua melodie als qua tekst.

Sinds enkele jaren is er ook een Open Categorie waarbij gebruik gemaakt mag worden van een bestaande melodie. Hier moet dan wel een nieuwe tekst op gemaakt worden. De deelnemers aan deze categorie strijden om de Ik-Willem-trofee, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins die na vele decennia met buitendurpse prinsen de regering tijdens de carnavalsdagen weer in vertrouwde Schorsbosser handen overnam. Dit openbare carnavalsfeest waarvoor elke feestvierder is uitgenodigd die houdt van een gezellig
avondje uit, begint om 20.00 uur. Er zijn dit jaar 9 deelnemers met een origineel nummer:

– De Dundraaiers
– ’t Overschotje
– De Geinstampers
– De Oud-Prinsen
– De Crazy Pinternationals
– Net Nie
– De Gineinders
– Toe Mar
– Big Band Schijndel

Aan de Open categorie nemen deel:
– De Geinstamper-Kids
– De Dundraaiersdames
– De Koie Keije
– De Schorsboslovers

Behalve deze strijders om het felbegeerde Loet Wouters Vaandel of de Ik-Willem Trofee zal er op deze avond ook nog een verrassingsoptreden zijn van 3 regionale matadoren die de zaal tot een kookpunt zullen brengen vooraleer Prins Felix dun Urste met zijn adjudant Bart de uitslag bekend mag maken.

Een wedstrijd kan niet zonder jury. Deze bestaat uit 5 personen die allemaal hun sporen verdiend hebben in de muziek- en/of carnavalswereld en afkomstig zijn uit zowel Schorsbos zelf als daarbuiten. In een heuse finale zullen de 3 originele nummers die door de jury als beste zijn beoordeeld nog een keer gezongen worden. De jury wordt voor deze finale aangevuld met 1 jurylid per deelnemer die niet aan de finale meedoen. Vak- en deelnemersjury samen kiezen dan de uiteindelijke winnaar en daarmee weten we welk liedje het best die unieke Schorsbosser carnavalssfeer kan raken en zal aanslaan bij het publiek.

De winnaars van beide categorieën zullen medio februari via de Schorsbossite (www.schorsbos.nl) te beluisteren én te downloaden zijn. De presentatie van het Liekusfist is in handen van 2 nieuwe radiosterren van Omroep Meierij: Stef van Duijnhoven en Tom Berkers. Na het Liekusfist is het in het weekeinde van 8, 9 en 10 februari druk in De Vink waar het publiek dan kan genieten van de Klompenklets, georganiseerd door Net Nie. Op zaterdagavond 16 februari bruist het in heel veel horecagelegenheden van het carnavalsgedruis tijdens de Hoptoer. En op zondagmiddag 24 februari tenslotte vindt het Krek Wa Anders Bal plaats bij HeerenMeester. Carnavalsminded Schijndel, maar óók publiek wat niet zo carnavalsminded is, kan de komende weken kiezen uit een aantal prachtige evenementen onder het motto ‘voor elk wat wils’!

 

 

Tip de redactie!