Logo Filmclub Schijndel

Op dinsdag 5 februari vertoont Filmclub Schijndel  de adembenemende thriller The Guilty. The Guilty was de grote hit op het IFFR (Internationaal Filmfestival Rotterdam) in 2018. De film ontving de Publieksprijs en de Award van de jeugdjury. Ook op een groot Amerikaanse festival, Sundance Film Festival, wist deze thriller het publiek het meest te bekoren. Het bijzondere van deze film is dat hij zich volledig afspeelt  in een alarmcentrale, waar rechercheur Asger Holm een noodoproep ontvangt van een vrouw die zegt dat ze ontvoerd is.

Asger Holm is politieagent in de buitendienst van Kopenhagen, maar door een overtreding werkt hij verplicht een aantal weken in de alarmcentrale. Tegen het einde van zijn dienst raakt hij hoorbaar steeds gefrustreerder door de onbeduidende telefoontjes die hij voor zijn kiezen krijgt. Dan belt Iben, een jonge vrouw die zo te horen ontvoerd is. Er is een standaardprocedure, maar die voldoet niet voor een politieman die normaal op straat staat. Asger zet alles op alles om de vrouw te helpen. Langzaam ontvouwt zich een ultraspannend mysterie, waarbij je als kijker samen met Asger vastzit in de controlekamer en gedurende 85 minuten vergeet om adem te halen.

Filmclub Schijndel vertoont deze film op dinsdag 5 februari om 20.30 uur in ‘t Spectrum. Deze film is voor iedereen toegankelijk, voor leden van de filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl.

Filmclub Schijndel
Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!