Opening expositie Jozef Cantré in het Jan Heestershuis

Expositie Jan HeestershuisZondag 27 januari werd in het Jan Heestershuis de expositie van Jozef Cantré, beeldhouwer en houtsnijder geopend.

Tijdens deze tentoonstelling kunt u werken vinden die eerder op een tentoonstelling in Museum De Wieger in Deurne te zien waren. Zo is er een representatief deel van de beelden en houtsneden van Cantré uit zijn Nederlandse periode. De kunstwerken zijn afkomstig uit uit particuliere collecties in Nederland en Vlaanderen en uit het Museum van Deinze en de Leiestreek. Bij deze werken zijn er ook enkele die gemaakt zijn door zijn vrienden De Smet en Van den Berghe, die tot de belangrijkste Vlaamse expressionisten worden gerekend.

Het openingswoord vanmiddag werd gedaan door Peter J.H. Pauwels een liefhebber en verzamelaar, maar vooral kenner van de werken van Jozef Cantré en het Vlaams expressionisme. Wat ook terug te zien is aan het prachtige boek dat hij geschreven heeft over Cantré. Met veel leuke anekdotes nam hij de belangstellenden mee in de totstandkoming van deze expositie.

De expositie met beelden en houtsneden van Cantré is nog te bekijken tot en met 28 april in het Jan Heestershuis Musuem in Schijndel.

Kijk voor de openingstijden op de website: https://www.museumjanheestershuis.nl/museum/openingstijden_41453/

Hieronder een kleine impressie van de openingsmiddag.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!