Vitesse ’08 geen partij voor RKSV Schijndel/ De Wit

Schijndel/De Wit heeft na een drukke Paaspop met 2-6 de volle winst gepakt. Zonder de geblesseerden Kai de Visser, Tijn Niemeier en de geschorste Brent Blummel begon Schijndel/De Wit met volle overgave aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de 7e minuut in een mooie opgezette aanval en een prima actie van Martijn van Grinsven bijna in een doelpunt, maar de keeper kon nog net op tijd redding brengen.

Vijf minuten later kreeg de tegenstander de eerste grote kans na een matig optreden van middenveld en verdediging, maar deze bleef gelukkig zonder resultaat. Een paar minuten later kreeg de thuisclub een belachelijk gegeven penalty en hier wist Bjorn Hendriks wel raad mee en bracht de stand geheel tegen de verhouding op 1-0. Vanwege commentaar kreeg Jordy van Kasteren hiervoor een gele kaart. In de 17e minuut tikt Thomas Jan van Raaij de gelijkmaker binnen na een goed genomen corner door Stan Guns 1-1. Een paar minuten later een prachtige aanval over drie schijven die prima door Tjeerd Pijnenburg werd afgerond en de stand was 1-2. Schijndel/De Wit was veruit de bovenliggende partij en de adem van Paaspop was groter dan de stank van het rubber van het kunstgras. Even later kreeg de thuisclub nog een kans door matig ingrijpen van de verdediging maar Timo de Louwere redde prima. In de 31e minuut ging een poging van Stan Guns nog net naast maar even later bereikte een perfecte voorzet van Tommy van Schijndel Tjeerd Pijnenburg en die kon zijn tweede doelpunt scoren en de stand was verdiend 1-3 waar men ook mee kon gaan rusten. Een verdiende voorsprong voor Schijndel/De Wit.

Na de rust zonder wissels werd in de 47e minuut nonchalance van Jirre Kreemer genadeloos afgestraft door de tegenstander en deze bracht de stand 2-3. Schijndel/De Wit was weer wakker geschud en had moeite om het spel van voor de rust door te trekken en kreeg meer moeite met de tegenstander wat in de 60e minuut op een gele kaart kwam te staan voor Max Neppelenbroek. Hierna nam Schijndel/De Wit de zaak weer beter op en dat resulteerde even later in een mooi genomen vrije trap van Stan Guns, de bal schampte het hoofd van Thomas Jan van Raaij en belandde in het doel en de stand was 2-4. De thuisclub wisselde nog een speler en de keeper maar Schijndel/De Wit gaf niets meer weg. In de 73e minuut weer een vrije die door Stan Guns werd ingebracht en de terugspringende bal werd door hem met het linkerbeen prachtig binnen geknald 2-5. In de 75e minuut werden Jirre Kreemer, Martijn van Grinsven en Max Neppelenbroek vervangen door Tim Kastelijn, Marc Onwezen en Bjorn Blummel. Kort daarna bracht Tjeerd Pijnenburg ook nog de 2-6 op het scorebord en op het einde kregen ook nog Bjorn Blummel en Tommy van Schijndel de kans om de voorsprong te vergroten maar deze kansen werden gemist. Zo kreeg een mooie Paaspop een leuke afsluiting voor Schijndel/De Wit.