VVV Schijndel, Logo

Vraag u zich wel eens af wat dat beeldje op de gevel van het pand, hoek Pompstraat/Hoofdstraat voorstelt? Of waarom is De Glazen Boerderij zoveel groter dan een bestaande boerderij? Op deze vragen krijgt u antwoord als u één van de wandelingen/rondleidingen boekt die deze zomer gepland staan.

Historische dorpswandeling

Donderdag 5 juli en dinsdag 17 juli organiseert VVV Schijndel weer Historische dorpswandelingen.  Om 19.00 uur vertrekt een enthousiaste dorpsgids vanaf het VVV-agentschap, gelegen aan de Pompstraat 17 te Schijndel voor een wandeling van ongeveer 1 ½ uur door het centrum voor individuele deelnemers. U  krijgt o.a. uitleg over de oudste straten van Schijndel, het beeld van “de Wildeman”, het verdwenen tramstation, de H. Servatiuskerk, het oude hervormde kerkje met pastorie en u hoort hoe het komt dat Jan van Amstel zijn laatste rustplaats in Schijndel vond. Veel details waar u gewoonlijk aan voorbij gaat,  worden in deze wandeling getoond. Achter  een simpel straatnaambordje schuilt veelal een mooi verhaal.

Voor € 3,50  per persoon wandelt u langs mooie en interessante plekjes in dit Brabantse dorp. Bij  Nico’s IJscafé, gevestigd in De Glazen Boerderij,  krijgt u na afloop een heerlijk ijsje aangeboden.

Rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij

Zondag 15 juli om 14.00 uur staat een gids klaar om u te vertellen over de totstandkoming van De glazen Boerderij. Aan bod komen o.a. het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. En waarom is de boerderij 1,6 keer zo groot als een gemiddelde Schijndelse boerderij?

Daarna wandelt de gids met de groep naar de Markt. Daar volgt een  rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal. U heeft hier van binnenuit, tot in de nok van het dak, een prachtig zicht naar buiten. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek.

Aanmelden

U kunt zich van tevoren telefonisch aanmelden, dagelijks, behalve maandag, tussen 13.00 uur en 17.00 uur, op telefoonnummer 073-5492276 of per e-mail: bkeetels@meierijstad.nl of op de dag zelf aansluiten bij de groep.

Wilt u met een groep op een door u vast te stellen datum en tijdstip een wandeling maken o.l.v. een gids dan is dat mogelijk.  Voor informatie kunt u contact opnemen met VVV Schijndel.

Volg VVV Schijndel op: twitter.com/vvvschijndel

Tip de redactie!