logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij.  Vanuit die positie zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of  wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode.  Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden. Deze keer besteden wij speciale aandacht aan enkele van de tientallen vacatures. 

Af en toe uitlaten klein hondje

Mensen vinden het vaak moeilijk om een beroep te doen op anderen. Maar het kan soms een geweldige uitkomst zijn voor iedere betrokkene. Misschien ook hier?  Mevrouw heeft een hondje dat zij zelf nog wel kan uitlaten als het om kleine wandelingetjes gaat. Maar zij zou het zo fijn vinden als haar hondje regelmatig een wat grotere wandeling kan maken. Daarvoor zijn we op zoek naar iemand die dat zou willen doen, bijvoorbeeld op maandag en vrijdag bij voorkeur wat later op de ochtend. (Meer info onder vacature 19930).

Natuurwandeling met kinderen bij de Schaapskooi

De Schaapskooi is op zoek naar  vrijwilligers voor een wandeling door de natuur met kinderen van het basisonderwijs. Het gaat om drie verschillende leeftijdsgroepen. Elke groep telt ongeveer 26 kinderen. Het spreekt voor zich dat de begeleiders van deze kinderen affiniteit hebben met de natuur. Daarnaast moet hij of zij ook kunnen omgaan met kinderen. De tijden van de wandelingen worden in onderling overleg vastgesteld. ( Vacature 19838)

Schaapskooi Schijndel
Foto: Bart van Rooij

Arbeidscoach bij het vluchtelingenwerk Schijndel

Vluchtelingen begrijpen vaak de werking van onze arbeidsmarkt niet. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hen kunnen helpen. Dit betekent dat bijvoorbeeld dat deze vrijwilligers intakes afnemen, capaciteiten en competenties in kaart brengen, belemmeringen en tekorten signaleren, bemiddelen bij het vinden van (vrijwilligers)werk, doorverwijzen naar scholingsmogelijkheden, bieden van nazorg bij eventuele plaatsingen etc. Kortom, een heel scala aan werkzaamheden.

Dat betekent ook dat een vrijwilliger tenminste vier uur per week tijd moet kunnen vrijmaken. En kennis heeft van het bedrijfsleven, overheid en organisaties.  Beschikken over een flink netwerk hierin is natuurlijk een grote pre. Trekt deze uitdaging u wel? Informeer dan naar onze vacature 20403.

Meer weten ? Neem dan gerust contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij . U kunt  ons bellen (073 – 5441400) of mailen ( vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).

Kijk ook eens op onze website (www.welzijndemeierij.nl). Daar  is meer informatie te vinden over deze en allerlei andere vrijwilligersactiviteiten.
Tip de redactie!