Verdiende overwinning voor Zephyr

De avond voor de Nederlandse handbaldames de EK-finale verloren, traden de Schijndelse handbalheren van Zephyr aan tegen Aristos in Best. Vanwege enkele blessuregevallen, moest de Schijndelse thuisploeg het met een krappe selectie doen.

Zephyr nam een vroege voorsprong. Bram van de Ven maakte de eerste drie doelpunten, waarvan twee penalty’s, waardoor het 3-1 werd. De jonge tegenstander bood zeker weerstand, maar Zephyr speelde lekker. Doelpunten van Hannes van de Ven aan de cirkel en Jorge Carvalho uit de hoek zorgden voor een 8-4 voorsprong. Verdedigend had de thuisploeg het ook goed op orde, met een sterk spelende Rob van den Oetelaar als sluitpost. Doordat Aristos moeilijk kon scoren wist Zephyr de voorsprong uit te breiden. Vooral Bram van de Ven was goed op schot, maar helaas verstapte hij zich net voor rust. Sjoerd Bouwmans kwam binnen de lijnen en hij zorgde voor het laatste doelpunt van de eerste helft: 16-9.

De tweede helft gaf een ander beeld. De aanval van Zephyr stokte, er zat weinig beweging meer in. Dit bood Aristos de gelegenheid om terug te komen. Een lange periode had Zephyr moeite met doelpunten maken, alleen Sjoerd Bouwmans pegelde er een paar in. Maar van 19-13 werd het 20-20. Zo liet Zephyr de wedstrijd toch weer (onnodig) spannend worden. Er waren nog maar 5 minuten te spelen. De thuisploeg maakte een doelpunt, maar Aristos kwam direct terug. De volgende aanval wist Zephyr weer te benutten en bij de daaropvolgende aanval maakte ze de marge alweer iets groter, 23-21. Het bleef spannend, maar Zephyr kon de aanvallen van de tegenstander afstoppen. Jorge Carvalho was heel belangrijk en bracht de belangrijke 24-21 op het bord. In de laatste minuut wist Zephyr zelfs nog twee keer de bal te onderscheppen en een break out te lopen, zodat er nog een ruime overwinning op het bord kwam van 26-21.

Waar het in de eerste helft een gelopen koers leek, werd het uiteindelijk toch spannend. Zephyr rechtte echter de rug en sloeg in de beslissende fase toe. Na een halve competitie staan de heren halverwege de ranglijst in de Brabantse Eerste Klasse.

Doelpunten: Bram van de Ven (6), Hannes van de Ven (6), Sjoerd Bouwmans (6), Jorge Carvalho (5), Anton van de Laar (2), Pieter Smits (1).