Van den Oetelaar Metaal breidt uit naar tweede locatie in Schijndel

 In 1998 startte Ad van den Oetelaar zijn eenmanszaak Van den Oetelaar Metaal. Wat begon met de constructie van tuintafels en hekwerken, werd al snel uitgebreid met paardenstallen en grotere metaalprojecten. Anno 2019 is een tweede locatie nodig om ruimte te bieden aan de  groei van het Schijndelse familiebedrijf.

Zoon Rob, die in 2013 in het bedrijf van zijn vader stapte, legt uit dat de extra locatie niet alleen de benodigde ruimte biedt, maar ook zorgt voor een betere profilering. “Binnen Van den Oetelaar Metaal is het ontwerp, de productie en montage van paardenstallen uitgeroeid tot een specialisme. Zodanig dat we deze tak een eigen plek wilden geven; dat geeft duidelijkheid aan onze klanten. Sinds 1 januari dit jaar is de productie van de paardenstallentak gevestigd aan de Nobelweg 2B, onze ‘oude’ locatie. De metaaltak is verhuisd naar Nobelweg 3, aan de overkant van de weg.”

Kwaliteitskeurmerk
Beide takken van Van den Oetelaar hebben dezelfde basis: kwalitatieve maatwerkconstructies, naar de wensen van de klant ontworpen en geproduceerd en voorzien van de hoogste kwaliteitskeurmerken. Rob van den Oetelaar: “Als metaalbedrijf zijn we toeleverancier voor de industriële sector. We zijn sinds 2016 gecertificeerd voor de EN 1090 in executieklasse 2. In 2019 willen we van executieklasse 2 naar 3. Klasse 3 is het een na hoogst haalbare kwaliteitskeurmerk voor metaalconstructies. Binnen onze paardenstallentak onderscheiden we ons met maatwerk. Klanten weten vaak precies wat ze willen; wij denken mee om samen tot de mooiste, meest praktische en duurzame oplossing te komen.

Lokale bedrijvigheid
“We hopen onze groei in de komende jaren voort te zetten nu we alle ruimte daartoe hebben op onze twee locaties. Maar we blijven wel een echt mkb-bedrijf: nuchter en met beide benen op de grond. We werken dan ook bij voorkeur samen met bedrijven uit de regio. Elkaar onderling de handel gunnen om zo de lokale bedrijvigheid te stimuleren, dat spreekt ons aan.’’

Het nieuwe pand aan de Nobelweg 3

Van den Oetelaar Metaal, foto nieuw pand nobelweg 3
Foto: Van den Oetelaar Metaal

Het oude pand aan de Nobelweg 2B

Van den Oetelaar Metaal, foto bestaand pand nobelweg 2b
Foto: Van den Oetelaar Metaal
Tip de redactie!