logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is op zoek naar een vrijwilliger die samen met Nicole het project Maatje voor een maatje wil coördineren en uitvoeren. Als vrijwilliger werk je veel samen met Nicole vanuit het kantoor in Sint-Oedenrode, maar heb je ook afspraken op locatie in Schijndel en Sint-Oedenrode, dat hangt ervan af waar het maatje vandaan komt.

We spraken met Nicole om te horen wat haar taak inhoudt en wat er zo leuk aan is:

Wie ben je?

Ik ben Nicole Engbers, getouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Naast het geven van spinninglessen, core training en bodypump bij een sportschool ben in oktober 2017 begonnen als coördinator voor het project Maatje voor Maatje.

Welk vrijwilligerswerk doe jij en waar doe je dit?

Als coördinator voor dit project, probeer ik mensen die op zoek zijn naar een gelijkwaardige vriendschap met elkaar te matchen. Dat betekent het bijhouden van een gedegen database met ingeschreven maatjes, het houden van intakegesprekken voor potentiële nieuwe maatjes en het begeleiden van de maatjes bij een nieuwe kennismaking. Tevens organiseerden we (vóór de coronatijd) een aantal keer per jaar gezellige avonden en/of middagen, waarbij de maatjes in leeftijdsgroepen bij elkaar komen. We doen dit alles voor de deelgemeentes Sint-Oedenrode en Schijndel.

Hoe ervaar je dit vrijwilligerswerk en wat vind je het leukste aan je vrijwilligerswerk?

Het is erg leuk, mooi en dankbaar vrijwilligerswerk. Het is leuk om de connectie met bestaande en nieuwe maatjes aan te gaan en hen te begeleiden naar een nieuwe vriendschap. Soms is het ook wel lastig om te zien dat het aanhouden van de vriendschap (iets wat de maatjes zelfstandig moeten doen) helaas niet altijd lukt.

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt tijdens je vrijwilligerswerk?

Het mooiste is natuurlijk wanneer er een geslaagde match is ontstaan tussen twee maatjes en dat er een vriendschap voor het leven uit ontstaat.

Vacaturenummer: 19490

Wilt u reageren op deze vacatures? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk via 073-544 1400 of vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl Benieuwd naar andere vacatures? Neem dan een kijkje op de vacaturebank via: www.welzijndemeierij.nl

Foto: Welzijn de Meierij
Tip de redactie!