logo welzijn de meijerij

Veiligheid en leefbaarheid! Buitengewoon belangrijke voorwaarden om plezierig te kunnen leven. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar het is het niet. Veiligheid en leefbaarheid maken we met zijn allen en moeten we dus ook met zijn allen onderhouden: gemeente, politie, inwoners. Juist daarvoor is BIN Meierijstad opgericht, het Buurt Informatie Netwerk, een gemakkelijke manier om over en weer informatie uit te wisselen. Samen met Welzijn de Meierij zoekt Stichting BIN Meierijstad daarom vrijwilligers, met name in Schijndel, die mee willen helpen om de veiligheid en leefbaarheid in de wijken te verbeteren.

Wijkteams

BIN, Buurt Informatie Netwerk

In heel Meierijstad is Stichting Buurt Informatie Netwerk, kortweg BIN Meierijstad, actief. In elke plaats, behalve in Schijndel, zijn intussen wijkteams gevormd die hun wijk veilig en fijn bewoonbaar willen houden. Datzelfde willen Welzijn de Meierij en BIN Meierijstad ook voor Schijndel bereiken. Daarom zijn zij op zoek naar vrijwilligers in Schijndel die in hun wijk in zo’n team willen gaan zitten en mee vorm geven. Daarvoor zijn vooral coördinatoren nodig die afspraken maken en de contacten onderhouden met BIN Meierijstad. Zij geven belangrijke informatie door aan de deelnemers en aan de politie en gemeente.

Hoe werkt zo’n team?

Het is de bedoeling dat een aantal deelnemers aan zo’n team ongeveer één keer per maand een ronde loopt door de wijk. Zij kijken dan of er onveilige situaties zijn, bijvoorbeeld niet afgesloten poorten, gemakkelijke klimmogelijkheden, openstaande ramen enz. Zij melden dat bij de bewoners van de woning waar het om gaat.
De wijkcoördinator en de deelnemers samen bepalen wanneer en met wie zo’n team de ronde doet. In een aantal gevallen loopt ook de wijkagent mee. Handig voor het onderlinge contact. Hoelang zo’n ronde duurt, hangt natuurlijk helemaal af van de grootte van de wijk en van wat het team tegenkomt.

Geïnteresseerd?

Neem in dat geval contact op met Welzijn de Meierij, tel.: 073 5441400 of via e-mail: info@welzijndemeierij.nl. U kunt ook de vacaturebank van de website www.welzijndemeierij.nl raadplegen of verdere informatie zoeken via de website van BIN ( www.binmeierijstad.nl)
Tip de redactie!