Schoonfamilie Skôn Skendel en Filmclub Schijndel presenteren thema-avond over afval

De Schoonfamilie Skôn Skendel doet aan Schoonwandelen. Gewapend met een grijpstok en vuilniszak gaan ze op pad om zwerfvuil op te ruimen. Dat is leuk, gezond en nuttig. Om aandacht voor zwerfafval dichtbij en ver van huis te vragen, heeft de Schoonfamilie samen met Filmclub Schijndel een filmavond rond het thema afval opgezet. De filmclub heeft een hartverwarmende maar ook confronterende film uitgezocht rondom dit thema. Voorafgaand aan de film geeft de Schoonfamilie een presentatie over de huidige activiteiten en hoe zij aansluiting wil zoeken met andere schoonwandelaars die mee aan de slag willen.

 

In de film worden mensen gefilmd die aan de onderkant van de maatschappelijke ladder staan en waar eigenlijk niemand aandacht voor heeft. Het zijn vuilplukkers. Ze zijn net als afval afgedankt, weggegooid, waardeloos. Toch is er iemand die wel belangstelling voor ze heeft. Samen met de vuilplukkers wordt een project opgezet die de vuilplukkers hun eigenwaarde, al was het maar voor even, teruggeeft. Het is een hartverwarmende film.

De thema-avond vindt plaats op dinsdag 26 februari, aanvang 20.00 uur in Het Gasthuis, Lidwinahof 70, kassa open vanaf 19.30 uur. Reserveren via www.schijndelfilm.nl. Entree 5,50 (leden), 7 euro voor niet-leden.

Wil je meer weten over Schoonfamilie Skôn Skendel, stuur een mail naar zwerfafvalschijndel@gmail.com dan spreken we een keer wat af.
Tip de redactie!