Anne-Marie Looman van Het Andere Wonen Schijndel neemt een fairtrade vignet in ontvangst. Rian van der Sman van de werkgroep Fairtrade Schijndel is verheugt deze erkenning uit te kunnen reiken.

In het gebouw van Het Andere Wonen worden 16 volwaardige appartementen verhuurd die met hun achterdeur grenzen aan een gezamenlijke ruimten en een binnentuin. Het zijn compleet zelfstandige appartementen waar mensen met dementie met hun partner kunnen verblijven. Anne-Marie geeft aan dat de sfeer goed moet zijn, men moet zich echt thuis kunnen voelen. Het leven, zoals men dat kende, wordt ondersteund. Tijdens een korte rondleiding proef je echt dat er een huiselijke sfeer is. Met behulp van een kunstenaar is gepoogd de juiste sfeer en beleving aan ruimten en de brede gangen te geven. Er is zelfs een kleine werkplaats ingericht voor 1 van de bewoners die nog graag wat timmert.

Met 25 professionals(12 FTE) biedt Het Andere Wonen Schijndel de perfecte hulp op maat die de mensen met dementie nodig hebben. Ervaring leert dat het wonen bij Het Andere Wonen tot nu toe een positief effect heeft op het welzijn en de gezondheid van de bewoners.

Behalve de zorg voor de bewoners, is er ook aandacht voor ontwikkelingslanden. Door fairtrade producten te kopen, zoals koffie, thee en rijst, draagt Anne-Marie ook haar steentje bij aan een eerlijk loon voor o.a. de koffie- en theeboeren. De boodschappen worden in een lokale supermarkt gehaald, waarvan het plus-huismerk meestal al fairtrade is. Veel moeite hoeft het dus niet te kosten en de prijs is ook nog eens goed.

Fair Trade Schijndel, Het Andere Wonen
Foto: Fair Trade Schijndel
Tip de redactie!