Taalcafé zoekt helpende vrijwilligers ( en dankjewel )

logo welzijn de meijerij

Welzijn de Meierij kent heel veel diverse activiteiten. Een daarvan is het Taalcafé. Elke maandagmorgen van 9.00 tot 11.15 is er zo’n taalbijeenkomst in Cultureel Centrum De Steeg. Daarvoor zoeken wij ondersteunende vrijwilligers.

Veel anderstalige mannen en vrouwen willen graag goed Nederlands leren. Zij beseffen dat zij alleen goed kunnen meedoen in de Nederlandse samenleving als zij de taal ook goed beheersen. Maar dat vraagt vooral veel oefening, inzet en doorzettingsvermogen. Om hen hierbij te helpen is het Taalcafé opgericht. Dat wordt verzorgd door een professionele kracht. En er is dus ook professioneel lesmateriaal beschikbaar, zoals boeken, oefeningen, spelletjes. Maar het niveau binnen de groep is nogal verschillend. Dat vraagt dus om een gedifferentieerde aanpak zowel individueel als in kleine groepjes. En juist daarbij is hulp van enthousiaste vrijwilligers zeer welkom.

Daarom zijn wij op zoek naar tenminste twee vrijwilligers die er hun schouders onder willen zetten. Een open mind, de nodige flexibiliteit en een flinke portie geduld zijn zeer gewenst om een goede bijdrage te kunnen leveren. En natuurlijk een goede beheersing van het Nederlands en enig gevoel voor het overbrengen van kennis. Na elke bijeenkomst vindt er een korte evaluatie plaats.

Wilt u meer weten over deze activiteit, neem dan gerust contact op met Ciska van Harten bij Welzijn de Meierij, tel.: 073 -5441400.

Bedankt

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk gaat tijdens de ‘bouwvak’ met vakantie. Maar niet voordat wij alle vrijwilligers van het afgelopen jaar van ganser harte hebben bedankt voor hun enorme inzet en onmisbare bijdragen. Wij wensen iedereen een fantastische periode van rust en hernieuwde energie en rekenen erop dat u ons kunt en wilt blijven steunen met uw activiteiten als vrijwilliger.

Taal, Letters
Tip de redactie!