Succesvolle competitiestart Neptunus ‘58

neptunes 58 schijndel

Zondag 6 oktober kwamen 21 wedstrijdzwemmers van Neptunus ’58 in Veldhoven in actie bij de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Er werd gezwommen tegen Zeester-Meerval uit Uden en thuisploeg Njord. Er werd fantastisch gezwommen, met als resultaat maar liefst 29 persoonlijke records.

De toon van de wedstrijd werd direct gezet door de meisjes op de 4 x 100 vrij. Puck Bakker startte met een tijd die ruim anderhalve tel onder haar PR lag. Vervolgens denderde Lotte Welvaarts door het water: ze was maar liefst twaalf seconden sneller dan haar PR! Fenne van Heesch deed daar weinig voor onder en was bijna tien tellen sneller dan ooit. Aan Zoë Hoogerdijk de taak om de klus af te maken en met een tijd die zes seconden onder haar PR lag wisten de meiden maar liefst 29 seconden onder hun inschrijftijd te duiken! Ze eindigden als derde.

Vervolgens werden de individuele nummers gezwommen. Eerste plaatsen waren er voor Puck Bakker (100 vrij), Lars van Halder (100 school) en Rens Hoogenboom (100 vrij en 50 school). Rens zwom tijdens de 100 vrij ook nog de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen op de 50 vrij! Een tweede plaats was er voor Zoë Hoogerdijk (50 school), Mirelle de Kort (100 wissel), Raf Meemelink (100 vrij, met een PR van twintig seconden, en 50 school) en Linda Schellekens (50 rug). Een derde plaats was er voor Puck Bakker (50 school), Rafke Bakker (50 vrij en 100 wissel), Fenne van Heesch (100 vrij) en Mirelle de Kort (50 rug).

De heren zwommen tot slot de 4 x 50 wissel. Kristian Knol, Rob van de Ven, Jeroen van Dinther en Rens Hoogenboom waren de snelste.

Daarna zwommen de dames de 4 x 50 vrij. Selina Janssen opende met exact haar PR uit het 50-meterbad. Mirelle de Kort, Claartje Rijken en Linda Schellekens zwommen alledrie slechts 0.2 boven hun PR’s, waardoor de dames met maar liefst veertien tellen voorsprong de winst pakten. De tweede plaats ging naar het tweede team van Neptunus ’58. Sandra Schellekens opende met een tijd die 0.2 boven haar inschrijftijd lag. Puck Bakker zwom in haar vierde start van de middag iets boven haar beste tijd, waarna Nana Dekkers maar liefst een tel ónder haar PR zwom. Demi van Os zwom 0.3 seconde onder haar inschrijftijd. De dames zwommen uiteindelijk 0.04 seconde onder hun inschrijftijd.

Behalve de hierboven genoemde zwemmers kwamen ook Ildiko van der Ploeg, Elke Schellekens en Kunera Wessels in actie. Voor Kunera waren er drie persoonlijke records en de andere twee waren flink sneller dan ze de afgelopen jaren waren op de 50 rug en 100 wissel.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 3 november, in thuisbad De Molen Hey in Schijndel.
Tip de redactie!