Schijndelse zwemmers actief in Veldhoven en Boxtel

neptunes 58 schijndel

Afgelopen weekend waren enkele Schijndelse zwemmers, lid van de startgemeenschap SWNZ uit Schijndel/Sint-Michielsgestel, actief bij wedstrijden in Veldhoven en Boxtel. Zondagochtend kwamen Ildiko van der Ploeg, Sandra Schellekens en Rob van de Ven al vroeg in actie bij de masterwedstrijd in Veldhoven. Rob van de Ven verbeterde zijn persoonlijk record op de 25 vrij met 0.65 seconde en eindigde daarmee als achtste bij de heren 45+. Op de 25 rug verbeterde hij zijn PR met bijna twee tellen en werd hij vierde. Op zijn eerste 25 school eindigde hij als derde en op de 50 vrij werd hij met een verbetering van een kwart tel zevende. Ildiko van der Ploeg zwom op de 25 vrij de zevende tijd bij de dames 25+. Op de 100 wissel was ze vier tellen sneller dan bij de masterwedstrijd in Schijndel eind september en daarmee werd ze vijfde. Op de 50 vrij was er een zesde plaats. Sandra zwom geen nieuwe toptijden, maar eindigde als tweede bij de dames 30+ op de 25 vrij, 200 vrij en 100 wissel. Op de 100 vlinder was ze de snelste.

’s Middags werd in Boxtel de tweede vierkamp-wedstrijd van het seizoen gezwommen, en daarbij kwam de elfjarige Schijndelse Juul Schellekens in actie. Namens de Schijndelse vereniging Neptunus ’58 dook ook Mirelle de Kort (Mariaheide) het water in.

Juul eindigde als vijfde op de 50 vrij met een verbetering van haar persoonlijke record met 0.4 seconden. Op de 100 rug eindigde ze als derde dankzij een verbetering van haar oude toptijd met maar liefst zeven seconden. Op de 50 school verbeterde ze haar beste tijd met driekwart seconde en eindigde ze als derde. Mirelle de Kort won de 200 wissel met een Pr van ruim twee tellen. Op de 50 school was ze eveneens de beste. In totaal wist SWNZ tijdens deze wedstrijd maar liefst negen overwinningen, veertien tweede plaatsen en tien derde plaatsen te veroveren.

Een volledig verslag van beide wedstrijden is te vinden via http://zwemmenswnz.blogspot.nl/

 

Tip de redactie!