logo welzijn de meijerijHet Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Ook deze keer hebben we enkele interessante vacatures van de vacaturebank voor u uitgelicht.

Begeleider creatief atelier

In Schijndel is sinds december 2015 een creatief atelier van start gegaan. Een groepje dames vanuit het taalcafé en Vluchtelingenwerk nemen al deel, maar de activiteit staat open voor iedereen die kleding wil leren maken, breien of haken.
Voor de begeleiding zoeken we nog enkele vrijwilligers. Het is fijn als u vaardig bent in het maken van kleding, kunt patroontekenen en dit de deelnemers wilt leren. Een open blik op de wereld is fijn. Ontmoeting, sociaal contact en het oefenen van de Nederlandse taal tijdens het samen creatief bezig zijn is belangrijk. Er zijn naaimachines, lockmachines en materialen aanwezig.

Het creatief atelier is open op woensdag van 9.00 – 11.00 uur (behalve op  feestdagen en in schoolvakanties) (vacaturenummer 15459).

Begeleider taalcafé

Het taalcafé is bedoeld voor mensen die geen taalcoach (meer) hebben, maar het Nederlands spreken, luisteren en schrijven toch willen onderhouden. U als vrijwilliger helpt de deelnemers bij het leren schrijven, lezen, luisteren en spreken van het Nederlands, samen met andere vrijwilligers. Er wordt in 2 groepen les gegeven op verschillende niveaus . U beschikt over een open blik op de wereld en bent zeer geduldig in het omgaan met mensen van diverse nationaliteiten. Het gaat om het op hun niveau leren. U heeft oog voor de taalbehoefte van deze mensen.

Het taalcafé is iedere maandagmorgen van 9.00 tot 11.15 uur bij Welzijn De Meierij, behalve op feestdagen en in schoolvakanties (vacaturenummer 12310).

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt bellen (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).

Bezoek ook onze website voor alle andere vacatures en activiteiten (www.welzijndemeierij.nl).
Tip de redactie!