Startbewijzen Brabantse Winter Kampioenschappen voor zwemmers SWNZ

neptunes 58 schijndel

Acht SWNZ-zwemmers hebben afgelopen weekend in Oosterhout een laatste poging gedaan om een startbewijs voor de Brabantse Winter Kampioenschappen in de wacht te slepen.
Vrijdagavond kwamen Jelle Rutten uit Boxtel en Jesse Hoksbergen uit Gemonde al in actie op de 800 vrij. Jesse zwom naar startbewijzen op de 200 en 400 vrij, dankzij verbeteringen van zijn persoonlijke records met respectievelijk vijf en zeven tellen. Na 800 meter was hij bijna een halve minuut sneller dan ooit. Jelle zwom naar een limiet op de 400 vrij dankzij een PR van 22 tellen. Na 800 meter was hij 25 tellen sneller dan zijn oude toptijd.
Zondag zwommen beide jongens samen met nog zes dames. Jelle verbeterde zich nipt op de 100 vrij en zwom ook nog de limiet op de 200 wissel dankzij een PR van vijf tellen. Jesse zwom op die laatste afstand twee seconden van zijn PR, maar dat was net niet voldoende voor een BWK-startbewijs. Op de 200 vrij zwom hij iets langzamer dan twee dagen eerder. Ook voor Britt Bakers (Sint-Michielsgestel) was er een limiet op de 200 wissel. Zij verbeterde zich met zes tellen. Op de 100 vrij had ze de limiet al geslecht, maar ze was nu nog eens een halve seconde sneller. Anouk Hacken (Boxtel) en Nena van der Steen (Gemonde) streden om een startplek in de estafettes 4×100 wissel en 4×100 vrij. Anouk wist de 100 vrij het snelste af te leggen, dankzij een verbetering van zes seconden. Daarmee zal zij half november haar debuut maken op een Brabants Kampioenschap. Eerder op de middag zwom ze al twee seconden van haar oude toptijd op de 50 school. Nena verbeterde zich op de 50 vrij.
Lisa Verheij (Sint-Michielsgestel) zwom op zowel de 50 rug als 50 vlinder 0.3 seconde sneller dan ooit. Op de 200 wissel wist ze zich niet te verbeteren. Mirelle de Kort uit Mariaheide zwom op zowel de 100 school als de 50 rug iets boven haar snelste tijden. De Schijndelse Sandra Schellekens zwom tot slot zowel de kortste als de langste afstand. Op de 50 vrij zwom ze haar snelste tijd van het seizoen. Op de 1500 vrij zwom ze sneller dan haar tijd van vorig seizoen.
Tip de redactie!