Meierijstad gat zich samen met de PSV Foundation inzetten om de Walking Sports in de gemeente te stimuleren.

Vanmiddag was er op sportpark de Molenheide van SV Avanti’31 de kick-off. Het evenement werd georganiseerd voor bestuurders van sportverenigingen en senioren die graag sportief bezig willen zijn.

Wethouder Coby van der Pas (wethouder Sport) was aanwezig om de start van Walking sports Meierijstad af te trappen en een korte inleiding te geven over de Walking Sports.

Een aantal inwoners van Meierijstad werd met de spelersbus van PSV naar Sportpark de Molenheide vervoerd om de uitleg en demonstratie van de walking sports bij te wonen. In de bus zat ook oud speler van PSV, Harry Lubse, die meer dan 250 wedstrijden speelde voor PSV en daarin 82 doelpunten maakte. Hij won met PSV 3 keer het landskampioenschap, 2 keer de KNVB beker en 1 keer de UEFA cup. Vandaag de dag is hij deelnemer aan het Walking Football.

Na het officiële gedeelte met daarin ook uitleg over het concept van de walking sports werd het tijd om de walking sports in de praktijk te ervaren. Hier gaf Wethouder Coby van der Pas samen met Harry Lubse de fysieke aftrap.

Schijndel-Online was vanmiddag aanwezig en maakte onderstaande fotoreportage.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank

Tip de redactie!