Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT deelt punten met Margriet

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Een hard werkend Schijndel/DE WIT kon zondag niet voorkomen dat twee keer een voorsprong uit handen werd gegeven. Op een zonovergoten Zuideinderpark ontving Schijndel/DE WIT het op de vierde plaats staande Margriet uit Oss. Een tegenstander die altijd wil voetballen en die tot op heden nog maar zeven doelpunten wist te incasseren. Schijndel/DE WIT was vooraf dus gewaarschuwd. Door een blessure van Sharam Heshmatollah moest trainer Henry van Alebeek wat omzetten in het elftal dat vorige week verdienstelijk wist te winnen van V.V. Boekel Sport. Stan Guns en Jordy Broks, beiden hersteld van langdurig blessureleed, hadden samen met Luuk van de Brand een basisplaats gekregen. Opnieuw was Schijndel/DE WIT aanvallend ingesteld, met de opkomende flankverdedigers Bart de Wit en Max Neppelenbroek. Spelers die deze middag een belangrijk aandeel hadden in de doelpunten. In de 13e minuut soleerde Bart de Wit naar de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij Martijn van Grinsven, die door twee verdedigers van de Osse formatie enigszins in de mangel werd genomen, waarna de bal in de voeten van de vrij staande Tijn Niemeyer kwam. Zijn schot was onhoudbaar voor keeper Mark Ruijtenburg van Margriet: 1-0. Een aantal minuten daarvoor had Margriet een uitstekend gelegenheid om de score te openen. Na een vrije trap ging de bal maar net naast het doel van Dennis Schoenmaker. Na de voorsprong van Schijndel/DE WIT kabbelde het spel over en weer. Beide ploegen creëerden weinig mogelijkheden. In de 43e minuut kwam Margriet onverwacht op gelijke hoogte. Een keurige voorzet van een opkomende Margriet-speler bracht de bal bij Rob van de Ven. De gemakkelijk scorende nr. 9 van Margriet wist hier wel raad mee; zijn inzet was onhoudbaar voor Dennis Schoenmaker: 1-1.

Met Tjeerd Pijnenburg in plaats van Jordy Broks kreeg Schijndel/DE WIT meer controle op het middenveld. Dezelfde Tjeerd Pijnenburg wist dan ook in de 48e minuut een corner af te dwingen, waarna de uitstekende kopbal van Thomas-Jan van Raaij door een Margriet-verdediger van de doellijn werd gehaald. Schijndel/DE WIT kwam dus sterk uit het kleedlokaal, wat in de 51e minuut resulteerde in een voorsprong. Evenals bij de 1-0 had een verdediger hierbij een belangrijk aandeel. Met veel energie leverde rechter verdediger Max Neppelenbroek een mooie pass af aan Brent Blummel, die meteen Stan Guns wist te bereiken. Zijn schot was onhoudbaar voor de Margriet-goalie: 2-1. Opnieuw een voorspong voor de geelblauwen uit Schijndel. Schijndel/DE WIT had in deze fase het beste van het spel en een derde treffer hing in de lucht. Een schot van Stan Guns in de 54e minuut ging maar net naast. Maar het was Margriet dat de voorsprong van Schijndel/DE WIT teniet deed. Op de rand de 16-meter leek Rob van de Ven aanvankelijk hands te maken. Echter hij bleef in bal bezit en wist bijna uit stand zijn tweede treffer van deze middag te maken: 2-2.

Hierna ontspon zich eerder een spannende dan goede wedstrijd. Menig toeschouwer had het idee dat elke ploeg zou kunnen scoren. Hierbij waren de beste mogelijkheden voor Schijndel/DE WIT. Een vermeende overtreding op Martijn van Grinsven in het 16-meter gebied kreeg niet het verdiende vervolg en een inzet van de ingevallen Marc Onwezen kon tot corner worden verwerkt. Daarna leek de wedstrijd in de slotfase even te ontsporen na een overtreding op Max Neppelenbroek. Maar gelukkig voor alle partijen werd dit opstootje gesust door scheidsrechter Van Griensven, die kort daarna affloot. Eindstand: 2-2.

Zondag 17 november speelt Schijndel/DE WIT een inhaal-/uitwedstrijd tegen Excellent. Vorig seizoen werd in Oploo op een moeilijk bespeelbaar veld met 3-1 verloren. Reden genoeg om zondag a.s. met een beter resultaat huiswaarts te keren.