Peuteruurtje in Bibliotheek Schijndel

Peuteruurtje in Bibliotheek Schijndel

Het Peuteruurtje van Bibliotheek Schijndel vindt voortaan op iedere laatste woensdag van de maand plaats. Het is een leuk en leerzaam uitje voor peuters, waarbij ze kunnen genieten van een prentenboek, liedjes zingen en samen spelen.

 Een medewerker leest op interactieve wijze een prentenboek voor, waarbij kinderen gezellig mee mogen doen. Hierna volgt een activiteit waarin het thema van het boek centraal staat. Er wordt muziek gemaakt, gezongen, geknutseld en de kinderen krijgen als afsluiter een gezonde snack. Peuters, en ouders, kunnen kosteloos aansluiten bij het uurtje.

Maandelijks wordt er woensdag ochtend in de Bibliotheek van Schijndel een peuteruurtje gehouden. Van 10:00 tot 11:00 worden de kinderen op een enthousiaste manier met lezen en voorlezen in contact gebracht.

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Het vergroot het leesplezier, stimuleert de taalontwikkeling en het helpt kinderen de wereld om hen heen beter te begrijpen. Om dit te stimuleren, biedt Bibliotheken Meierijstad maandelijks een leuke en leerzame activiteit voor peuters: het Peuteruurtje. Hierbij genieten kinderen van een prentenboek, samen knutselen, zingen en spelen. Hiermee laat bibliotheek Schijndel op informele en speelse wijze zien hoe fijn voorlezen kan zijn; zowel voor ouder als voor kind. Het is daarnaast natuurlijk ook een gezellig samenzijn met andere peuters en ouders!

Leuk extraatje: peuters krijgen een stempelkaart bij het Peuteruurtje. Als die vol is, ontvangen ze een vingerpoppetje om de verhalen van de prentenboeken thuis na te spelen. Wil jij ook komen? Het uurtje vindt plaats bij bibliotheek Schijndel. Entree is gratis en aanmelden niet nodig.

Je bent van harte welkom op onderstaande datums

31 Juli 2019 10:00

28 augustus 2019 10:00

25 september 2019 10:00

30 oktober 2019 10:00

27 november 2019 10:00
Tip de redactie!