Sloop Mgr. Bekkershuis van start gegaan

Op 1 april om 8.30 uur startte officieel de sloop van de achtervleugel van het Mgr. Bekkershuis. De heren Peter Beijers, bestuurder van Laverhof en Harry van Rooijen, wethouder van de gemeente Meierijstad, haalden beiden wat onwennig vanuit een kraanmachine de zonwering van de muur. Dit onder toeziend oog van Puur Bouwadvies, Moeskops’ Bouwbedrijf, alle betrokken installateurs, bewoners en medewerkers.

Peter Beijers: “Het heeft heel wat voeten in aarde gehad voordat het zover was. Zes jaar geleden was er het initiatief om samen met anderen de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis op te pakken, drie jaar geleden hebben we besloten om dit zelf te doen. Als laatste hindernis waren daar de vleermuizen. De 40 appartementen zijn ondertussen 50 jaar oud en hiervoor komen 33 ruimere appartementen in de plaats. We zijn blij dat we hiermee de bewoners goede zorg kunnen bieden.”

Laverhof levert met de bouw en als zorgorganisatie een belangrijke bijdrage aan de economie en samenleving op het gebied van zorg, wonen en werken. De verwachte oplevering is zomer 2020.

Harry van Rooijen vertelt dat je in Amsterdam anderhalf miljoen euro neertelt voor een soortgelijk appartement van tussen de 50 en 55 m². “We verkeren in de geweldige positie dat we op deze wijze mensen kunnen onderbrengen. Het is belangrijk dat we goede zorg kunnen bieden. We gunnen iedereen gezond ouder worden. Het is een geweldige stap van Laverhof om met de bouw van deze appartementen mooie voorzieningen te bieden.”

Na de officiële handelingen was er tijd voor koffie en gebak.

Natuurlijk wordt er alles aan gedaan om eventuele overlast van de sloop- en bouwactiviteiten voor de buurtbewoners en de bewoners van het Mgr. Bekkershuis tot een minimum te beperken.

Vragen over de verhuur van de appartementen?

Heeft u vragen over de verhuur van de nieuw te bouwen appartementen bij het Mgr. Bekkershuis? Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar van Laverhof, kan u alles vertellen over de appartementen. U kunt haar bereiken via telefoon 0413 – 33 75 00 of e-mail josee.vanboxmeer@laverhof.nl.

Bij de bouw van het Mgr. Bekkershuis zijn betrokken:

Moeskops’ Bouwbedrijf

Puur Bouwadvies

Welvaarts Electrotechniek

Immens Installatietechniek

Archifit Total Engeneering

ASG-architecten

Ingenieurs- en adviesburo Technion B.V.
Tip de redactie!