Filmclub Schijndel

Iedere laatste dinsdag van de maand vertoont Filmclub Schijndel een film, waarin een andere cultuur centraal staat. Dit keer staat een klein gezin uit de Russische middenklasse centraal. De ouders zijn verwikkeld in een meedogenloze (v) echtscheiding, waarbij zij hun enige zoon volledig uit het oog verliezen. Dit drama bouwt zich op tot een adembenemende thriller, waarbij kernwaarden als trouw, zorgzaamheid en liefde volkomen aan scherven gaan. Dit alles wordt nog prachtig versterkt door de verstilde beelden van het Russische landschap. Mooi om te zien en tegelijkertijd hartverscheurend en ook spannend.

De film is te zien in Het Gasthuis op dinsdag 25 september om 20.00 uur. Reserveren voor deze film is noodzakelijk en kan via www.schijndelfilm.nl. Toegang voor leden Filmclub 5,50 euro, voor niet-leden 7 euro maar met strippenkaart 6 euro.

Podium ’t Spectrum

Op 2 oktober staat de eerste filmvertoning van de Filmclub in het nieuwe Podium ’t Spectrum gepland. Vanaf die datum zullen alle films die voorheen in het City theater vertoond werden (eerste dinsdag van de maand) daar te zien zijn. Meer informatie over de overstap van City naar het Podium ’t Spectrum zie www.schijndelfilm.nl. De Filmclub blijft de films op de 2de , 3de en 4de dinsdag van de maand in Het Gasthuis vertonen.

het-gasthuis, Filmclub Schijndel
Tip de redactie!