Sport is een speerpunt van het college van B&W van Meierijstad. Sjors Sportief is een manier om kinderen op de basisschool kennis te laten maken met sport. Sjors Sportief start na Sint-Oedenrode en Veghel, nu ook in Schijndel. Alle kinderen op de basisscholen in Schijndel ontvangen volgende week, in de klas, hun eerste Sjors Sportief boekje. In dit boekje staan enorm veel sportieve kennismakingsactiviteiten waaraan leerlingen, meestal gratis, kunnen deelnemen.

 Sjors Sportief biedt kinderen de kans om kennis te maken met een vereniging, zonder direct lid te hoeven worden. Zo kunnen ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis maken met hun favoriete sport. Inschrijven kan op de website www.sjorssportief.nl vanaf woensdag 22 februari 15.00 uur, maar ook voor die tijd is er op deze website al van alles te beleven.

Voldoende keus voor sportievelingen


Kinderen uit de Schijndel en Wijbosch mogen kennismaken met meer dan 40 sportieve activiteiten. De keuze is groot, zoals bijvoorbeeld badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, scouting, tennis en turen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen.

Gemeentelijk sportbeleid

Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Meierijstad hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 60 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl
Tip de redactie!