Zo veel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF). In Meierijstad wordt op vrijdag 31 maart één van de 29 BFF toernooien gespeeld. Dat gebeurt op de velden van RKSV Schijndel. Drie voetbalverenigingen, SV Rhode, RKSV Schijndel en VOW Zijtaart organiseren dit evenement, samen met de sportcoaches van de gemeente Meierijstad.

Meiden kunnen zich via www.bfftoernooien.nl inschrijven voor het toernooi, en daarbij meteen hun vriendinnen uitnodigen om ook mee te doen.

Dertig Brabantse gemeenten doen mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat komend jaar gehouden wordt in Nederland. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door 16 landenteams gespeeld in stadions in onder meer Tilburg en Breda.

Het EK biedt een geweldige kans om zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen en betere randvoorwaarden te creëren voor meisjes- en vrouwenvoetbal bij (sterke) verenigingen. De doelgroep van BFF is meisjes tussen de tien en veertien jaar.

Wethouder Coby van der Pas “Als gemeenten ondersteunen we de doelen van de BFF-toernooien natuurlijk van harte. Mooi dat deze voetbalclubs er samen voor zorgen dat alle meisjes in onze gemeente, en ook daarbuiten, op deze manier de mogelijkheid hebben om op een leuke manier in beweging te komen, en hopelijk ook te blijven. Ik wens ze heel veel succes, en ik hoop het team uit onze gemeente terug te zien op de finale.”

 
Tip de redactie!