Speurend door Schorsbos

Schorsbos carnaval

Zin in een verantwoord stukje carnaval? Zin in een eigen carnavalsoptocht? Zin om even buiten te zijn en meteen eens even te kijken of je Schorsbos een beetje kent? Dan is er een skon Skèndels spelleke bedacht: een Schorsbosser speurtocht!

De familie van de Wetering wilde eigenlijk als fervente leden van ‘t Overschotje een speurtocht voor hen maken in deze barre tijd, maar het enthousiasme nam zo’n grote vormen aan dat het een speurtocht voor heel Schorsbos is geworden. Moeder Willie en dochter Anne hebben de foto’s en bijbehorende vragen gemaakt; zoon Rick de website.

De speurtocht kun je natuurlijk alleen lopen, maar ook met z’n tweeën of met je gezin. Je kunt je thuis al voorbereiden, maar het is leukste is uiteraard dat je aan de hand van de foto’s op de speciale site je eigen carnavalsoptocht(je) loopt en meteen ook wat vragen beantwoordt én opdrachten uitvoert. Trek eropuit wanneer je wilt; dag en tijd zijn helemaal zelf te bepalen. En natuurlijk loop je dan je eigen optocht mét je carnavals-pèkske aan.

Wat moet je doen?

Ga voor je eigen optocht naar www.skendelsspelleke.nl; registreer je daar en speuren maar! Bij elke foto staat een vraag. Sla wél nadat je een vraag beantwoord hebt je antwoord op. Op deze manier kun je je optocht ook over meerdere dagen en/of tijden verdelen.

Herken je een foto niet? Geen probleem: je mag via de site om een hint vragen, maar dat kost je natuurlijk wel strafpunten!

Maak een selfie op de plekken waar dat gevraagd wordt en zet die op de site. Van alle foto’s zal er een mooie compilatie gemaakt worden.

Het is voor de leut, maar zoals het een echte optocht betaamt, zijn er ook prijzen te verdelen. Prijzen voor de beste speurders, maar óók voor de origineelste foto’s. Op 21 februari zullen de prijzen uitgereikt gaan worden.
Tip de redactie!