Schorsbos zet een streep door diverse activiteiten tot januari 

in januari en februari wellicht kleinschalige evenementen in de buitenlucht.
 
Ook Schorsbos Blèft zitten. Blèft zitten met een kater. Carnaval zoals we gewend zijn, was al langer niet mogelijk, helemaal al niet in de Schijndelse horeca.

Schorsbos heeft samen met het City Management, Tappers voor Stappers, Harmonie en Winterpark de mogelijkheid bekeken om in de buitenlucht kleinschalig wel iets te organiseren. Hiertoe heeft burgemeester Van Rooij eind september opgeroepen, toen bleek dat Carnaval in de Schijndelse horeca waarschijnlijk niet door zou kunnen gaan. 
De uitkomst van dat overleg is om een deel van de Schijndelse markt te overkappen en daar kleinschalige evenementen te organiseren. Financieel haalbaar, maar alleen als de RIVM richtlijnen daar mogelijkheden toe bieden.
 
Schorsbos ontwikkelt momenteel draaiboeken, die maandelijks bekeken worden op haalbaarheid. In deze draaiboeken zijn kleinschalige evenementen beschreven voor personen, zittend in de open lucht. Op zijn vroegst verwacht het kabinet daar in de eerste helft van januari mee te beginnen. Dan pas zal ook definitief duidelijk worden of er überhaupt kleinschalige evenementen georganiseerd mogen én kunnen worden.
 
Helaas zijn de bekende evenementen als (jeugd)Optocht, Liekusfist, KolderRiek en Snertconcert dit jaar afgelast. Delen hiervan willen we terug laten komen in de thematische evenementen op de markt. Hopelijk geven de richtlijnen begin januari hier ruimte toe. 
Uiteraard houden we jullie de komende maanden op de hoogte.
 
Het 66-jarig bestaan is volledig doorgeschoven naar het carnavalsseizoen 2021/2022. De gezondheid van mensen willen we op geen enkele wijze op het spel zetten.
 
Schorsbos zal in ieder geval wel geel, groen wit kleuren; er zal ook carnavalsmuziek te horen zijn. De etalages zullen zo veel mogelijk worden aangekleed en de merchandise is te koop om toch het Schorsbos gevoel te behouden.
Tip de redactie!