neptunes 58 schijndel

Afgelopen weekend hebben de zwemmers van SWNZ deelgenomen aan open water wedstrijden in Sleeuwijk en Vught. Daarbij waren drie Schijndelse zwemmers. Juul Schellekens zwom beide dagen naar de vierde plaats op de 500 vrij voor meisjes minioren 4 en 5 (meisjes geboren in 2007 en 2008). Zaterdag verbeterde ze haar persoonlijke record al met een volle minuut en een dag later was ze nóg eens een halve minuut sneller dan ooit. Sandra Schellekens zwom de 1000 meter vrije slag bij de dames 30-39 jaar. Op zaterdag eindigde ze als vierde en in Vught was er, ondanks dat ze ruim een halve minuut sneller was dan in Sleeuwijk, een zesde plaats. Rob van de Ven zwom bij de heren 40-49 jaar de 1000 meter schoolslag. Zaterdag werd hij derde en een dag later vijfde. Ook hij was in Vught sneller dan in Sleeuwijk, maar liefst vijftig tellen.

Water

SWNZ kwam op beide dagen in actie met maar liefst twaalf zwemmers en was daarmee een van de grotere deelnemende verenigingen. Rafke Bakker zwom beide dagen de 250 meter vrije slag voor zwemmers tot en met 9 jaar, en eindigde beide keren als tweede. Bij de junioren zwom zus Puck naar de negende en zeventiende plaats. Ze was zaterdag bijna twee en zondag ruim een minuut sneller dan vorig seizoen op dezelfde locatie. Iris van der Aa werd in Vught knap vierde op de 1000 meter vrije slag voor junioren. Ze verbeterde haar tijd van vorig jaar in de IJzeren Man met driekwart minuut. In diezelfde leeftijdscategorie zwom Aukje Rutten de 500 meter schoolslag. Aukje zwemt dit seizoen voor het eerst in het open water en werd dit weekend achtste en negende. Ze was zondag dertien tellen sneller dan zaterdag. Haar broer Jelle zwemt bij de junioren de kilometer vrije slag. Hij zwom zaterdag naar de veertiende tijd en zondag naar de dertiende tijd. Bij de jeugd kwamen Anne van der Aa en Lisa Verheij in actie op de 2000 meter schoolslag. Lisa zwom zaterdag bij haar debuut op deze afstand naar de vijfde plaats. Anne werd zaterdag zesde en was zondag ruim twintig tellen sneller en dat betekende de vijfde plaats. Jesse Hoksbergen (jeugd), Guy Huijsmans en Kim de Laat (senioren) zwommen de 1000 meter vrije slag. Jesse werd zevende en vierde. Guy was in Sleeuwijk een halve minuut sneller dan zijn persoonlijke record en werd tiende. Kim zwom naar de plaatsen acht en zeventien, maar was zondag meer dan een halve minuut sneller dan een dag eerder. Tot slot zwom Alma Janssen bij de masters 20-29 jaar zondag naar plaats zeven.

Komende zaterdag staat in Lith bij Oss de vierde en laatste Brabantse open water wedstrijd van het seizoen op het programma. Ook dan zullen er twaalf zwemmers van SWNZ in actie komen. Na afloop van de wedstrijden worden ook de klassementsprijzen uitgereikt, en de verwachting is dat SWNZ meerdere prijzen in de wacht kan slepen.

 
Tip de redactie!