€2500 opgehaald met rondje Meierijstad

Ruim 2500 euro voor onderzoek naar kanker!

Maarten van der Weijden gaat vanaf 21 juni weer een 11stedenzwemtocht zwemmen om geld op te halen voor KWF. Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 uit Schijndel heeft in samenwerking met Zwembad De Molen Hey een eigen variant daarop georganiseerd op zondagmiddag 16 juni, namelijk Rondje Meierijstad.

Sinds 1 januari 2017 zijn de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel samengegaan tot één gemeente “Meierijstad”, bestaande uit maar liefst dertien kernen. Met de 11stedentocht van Maarten van der Weijden in gedachten werd een eigen variant gezwommen, via de dertien kernen. Symbolisch werd in Zwembad De Molen Hey van dorp naar dorp gezwommen, een afstand van in totaal ruim 62 kilometer. De bijna vijftig zwemmers konden kiezen of ze een lange afstand wilden zwemmen, of bijvoorbeeld in estafettes steeds 50 meters aflegden. Het doel was om gezamenlijk de totale afstand te volbrengen, waarbij steeds twaalf zwemmers tegelijkertijd in het water lagen. Het niveau van de zwemmer was van ondergeschikt belang: zowel wedstrijdzwemmers, synchroonzwemsters, zwemvaardigheidzwemmers, masters als ook zwemmers die (nog) geen lid zijn van Neptunus ’58 deden hun uiterste best om zoveel mogelijk (kilo)meters af te leggen.

Om 14.00 uur doken de eerste zwemmers het water in, en ruim twee uur later werd de finish bereikt. De deelnemers konden zich laten sponsoren en dat was massaal gedaan. Het streefbedrag was 1000 euro, maar alle verwachtingen werd overtroffen: een bedrag van 2.552,05 euro kan overgemaakt worden naar de Maarten van der Weijden Foundation voor onderzoek naar verschillende vormen van kanker.

De organisatie was uitermate tevreden over deze zeer geslaagde middag en wil hier volgend jaar graag een vervolg aan geven.
Tip de redactie!